Jasno
15°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Vojak ponúkal matkám peniaze za požičanie detí
Zdielať na

Vojak ponúkal matkám peniaze za požičanie detí

OLOMOUC / Bývalý elitný vojak a člen ochranky českého expremiéra Parobuka sa postavil pred súd za zneužívanie detí a prechovávanie detskej pornografie. Trest si vypočula aj matka iba jeden a pol mesačného dievčatka, ktorá mu dieťa za peniaze poskytla.

Matke naparili 3 roky vo väzení

Prostredníctvom sociálnych sietí 34-ročný muž ponúkal ženám zo sociálne slabších pomerov peniaze za to, že mu požičajú dieťa k sexuálnym hrám. Celých 50 minút sudca popisoval trestné skutky.

"...a odsudzuje sa k úhrnnému trestu odňatia slobody v trvaní deviatich rokov, zaradený bude do väznice so zvýšenou ostrahou," povedal sudca Daniel Plšek. Matke dievčatka prepožičané k sexuálnym hrám súd vymeral tri roky väzenia, prihliadal aj k skutočnosti, že je táto žena živiaca sa prostitúciou, tehotná. Po odchode zo súdnej siene zaútočila na novinárov.

Vzrušujú ho neobvyklé podnety

"Myslím, že vzhľadom k tej závažnosti mohol byť ten trest ešte nižší," dodáva obhajkyňa matky dievčaťa Zdeňka Kasalová. Odsúdený Viktor Štingl sa k skutkom nepriznal a jeho obhajoba stála na tvrdení, že sa snažil odkrývať trestnú činnosť a dôkazy potom predať polícii.

Podľa súdnych znalcov z oboru sexuológie nemá Viktor Štingl pedofilné sklony, vzrušujú ho údajne neobvyklé podnety. Napriek tomu, že súd uložil tresty pod dolnou hranicou trestnej sadzby, obaja odsúdení sa na mieste odvolali a prípad tak bude znovu prešetrovať Vrchný súd v Olomouci.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy