Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Psovodovi roka v aute zomrel pes. Z tepla...
Zdielať na

Psovodovi roka v aute zomrel pes. Z tepla...

WOODSTOCK / Mal za sebou tvrdý tréning a roky skvelej práce. Jeho bezvládne telo našli v zadnej časti policajného auta. Tohto psa zabili horúčavy. Jeho psovoda, ktorý bol "policajtom roka", teraz čaká vyšetrovanie.

Policajt so psíkom tvorili pár tri roky

Boli nerozluční. Viac ako tri roky tvorili policajný dôstojník z jednotky K-9 a Spartakus skvelý tím. Psa však našli v pondelok o deviatej večer mŕtveho. Zabilo ho teplo. Ten, kto sa mal o neho postarať je teraz predmetom vyšetrovania. "Okrsok, pod ktorý patria má na starosti vyšetrovanie incidentu," povedal Calvin Moss, šéf polície v meste Woodstock.

Spartakusa našli v aute jeho partnera a pána. Keďže dom sa nachádza v inom okrsku, budú vyšetrovacie tímy dva a každý bude pracovať nezávisle. V prvom rade budú zisťovať, prečo zostal policajný pes v aute a najmä ako dlho.

Bol to policajt roka

"Psi z K-9 žijú spolu s psovodom. Ten sa o nich stará 24 hodín denne a je teda členom rodiny a tiež domácim miláčikom," dodal Moss.

Okrem Spartaka má policajný dôstojník ešte jedného psa - Atikusa. Skúsený chovateľ bol v roku 2010 ocenený ako policajt roka a len nedávno sa umiestnil na druhom mieste v súťaži psovodov. Policajt Berry je aktuálne uvoľnený z práce na platenom voľne, kým sa prípad nevyrieši. Či voči nemu vznesú obvinenia a nejaký postih je nateraz otázne.

Sloboda zvierat upozorňuje

Podľa upozornení slobody zvierat, aj pár minút v zavretom aute v takýchto horúčavách, môže stáť vaše zviera život. Ak je vonku horúcich 35 °C, v uzavretom priestore auta to znamená zničujúcich 70 °C!

VonkuV aute
21 ˚C37,5 ˚C
24 ˚C43 ˚C
26,5 ˚C49 ˚C
29,5 ˚C54,5 ˚C
32 ˚C60 ˚C

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy