Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO. Beh neviest, aký uvidíte len raz v roku
Zdielať na

VIDEO. Beh neviest, aký uvidíte len raz v roku

TALIN / Niektoré ženy si oblečú svadobné šaty len v deň svadby. V sobotu však mestom Talin bežali všetky ženy v svadobných šatách. Nezáležalo či boli vydaté a slobodné. Išlo totiž o každoročný beh neviest.

Utekajú z každodennej rutiny

Po krátkej prehliadke mestom, dámy, ktoré prišli z celého Estónska či Ruska čakal 50-metrový beh po tráve. "Neutekajú len kvôli pretekom, ale aj z denného rituálu a stresov, z každodennej rutiny," vysvetľuje organizátorka Oksana Sobol.

"Dievčatá, povedzme, utekajú na dovolenku. Všetkým vyčaria úsmev na perách. Je to skutočná fiesta," dodáva organizátorka. Nevesty a diváci sa stretli na Narva hrade, postavenom v 13. storočí. Leží len pár sto metrov od hranice s Ruskom.

Opäť raz nevestou

Tretí ročník tejto veľmi úsmevnej akcie organizujú miestne noviny. Jedna zo súťažiacich povedala, že je to perfektná šanca či už nacvičiť, alebo spomenúť si na emócie zo svadobného dňa. "Raz za rok sa môžete opäť cítiť ako nevesta," hovorí Lubov Kolesnikova.

"Mnoho ľudí sa žení či vydáva len raz, tak je fajn, že si tie šaty môžu ženy obliecť ešte párkrát po obrade," dodáva Kolesnikova. Víťazkou pretekov, a teda najrýchlejšia bežkyňa v svadobných šatách sa stala Diana Dobronravova. Vyhrala pobyt v estónskych kúpeľoch. Naozaj si tak bežala po dovolenku.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy