Zatiahnuté
19°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Moskovské metro horelo, zranilo sa 45 ľudí
Zdielať na

Moskovské metro horelo, zranilo sa 45 ľudí

MOSKVA / Štyridsaťpäť ľudí utrpelo zranenia pri požiari, ktorý vypukol v moskovskom metre počas rannej dopravnej špičky. Ďalšie tisíce cestujúcich museli evakuovať, informovala agentúra DPA.

Evakuovali asi 4500 pasažierov

Plamene pred 9.00 h miestneho času zachvátili tunel podzemnej dráhy v blízkosti Kremľa medzi stanicami Ochotnij riad a Leninova knižnica. Úrady nariadili uzavretie troch staníc metra, z ktorých celkovo evakuovali viac ako 4500 pasažierov. V ich okolí sa tvorili dlhé rady čakajúcich cestujúcich.

V dôsledku uzávierky prestali premávať vlaky na kľúčovej "červenej" linke metra Sokolničeskaja. Väčšina zo 40 obetí, medzi ktorými boli aj deti, sa nadýchala jedovatého dymu, pričom štyri osoby museli previezť do nemocnice.

Príčinou bol zrejme skrat kábla

Podľa zdroja z ruského ministerstva pre mimoriadne situácie, ktorý citovala agentúra RIA Novosti, požiar pravdepodobne zapríčinilo vznietenie vysokonapäťového rozvodného kábla v tuneli.

Plamene sa podarilo uhasiť v priebehu pol hodiny, likvidácia následkov incidentu však potrvá niekoľko hodín. Moskovské metro tvorí kostru dopravného systému ruskej metropoly a denne prepraví okolo deväť miliónov ľudí.

Povodňové spravodajstvo na jednom mieste. ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy