Polojasno
21°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Namiesto výletu plánoval smrť. Pre celú rodinu
Zdielať na

Namiesto výletu plánoval smrť. Pre celú rodinu

PRAHA / Z trojnásobnej vraždy v štádiu pokusu obvinili českí kriminalisti 43-ročného muža z Náchodska. Ten s rodinou havaroval začiatkom marca, pričom mal v pláne všetkých zabiť.

Pri spiatočnej ceste prerazil zvodidlá

Auto narazilo prednou časťou do zvodidiel a náraz ho vymrštil. Potom sa ešte zhruba 40 metrov prevracalo. Všetko vyzeralo ako bežná nehoda s ľahkým zranením. Lenže dopravným policajtom sa dopravná nehoda nezdala, tak ako ju vodič popísal a začali ďalšie výsluchy.

"Zhruba po mesiaci sa začali prvé pochybnosti , ktoré sa nakoniec i potvrdili. Vodič sa nakoniec priznal i k tomu, že chcel v aute zabiť nielen seba, ale celú svoju rodinu," informuje hovorkyňa polície ČR Ivana Ježková.

43-ročný muž vzal svoju rodinu na posledný výlet a pri spiatočnej ceste potom vo vysokej rýchlosti prerazil zvodidlá a chcel zabiť seba, svojich dvoch synov vo veku 11 a 16 rokov a manželku. Podľa našich informácií sa jedná o rozšírenú samovraždu.

Chcel ich ušetriť od utrpenia

"Tú samovraždu volia ako takú záchranu rodiny, to znamená, že usmrtí svojich blízkych a potom sám seba, aby ich ušetril, vlastne toho utrpenia. Asi to býva krátkodobé a plánované, že ten človek o tom uvažuje," hovorí policajný psychológ Ján Hubert.

"Kriminalisti muža obvinili za spáchanie zvlášť závažného zločinu pokusu 3-násobnej vraždy, za ktorý mu v prípade odsúdenia hrozí trest odňatia slobody 15-20 rokov prípadne i trest výnimočný," dodáva Ježková.

Téme sa venuje reportérka Jana Šťástková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy