Oblačno
17°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Keď jete protivníka alebo skutočná tvár vojny
Zdielať na

Keď jete protivníka alebo skutočná tvár vojny

DAMASK / Na servere LiveLeak sa objavilo video, na ktorom muž hlásiaci sa k sýrskej opozícii vyrezal z tela protivníka srdce a rped kamerou ho je. Video na internet podľa televízie CNN umiestnila v pondelok skupina prívržencov prezidenta Bašára Asada.

REPORTÁŽ NIE JE VHODNÁ PRE MALOLETÝCH A MLADISTVÝCH!

Zločin presahujúci akékoľvek medze

Podľa CNN sú tieto zábery "zločinom presahujúcim akékoľvek medze". Sýrska opozícia video neschvaľuje. "Prisahám Bohu, že zjeme vaše srdce, Bašároví vojaci, vy psy," hovorí muž na záberoch.

"Sýrska (opozičná) koalícia tento čin zásadne odsudzuje, ak sa potvrdí, že sa stal. Odporuje morálke sýrčanov, rovnako ako hodnotám a princípom (povstaleckej) Sýrskej slobodnej armády (FSA). Táto armáda bojuje a naďalej bude bojovať za česť každého Sýrčana, ktorý sa usiluje o slobodu," uviedla koalícia. 

Prípad sa mal stať pred dvomi týždňami

Stanica CNN nemôže incident overiť, ale hovorila s jedným z miestnych povstalcov Tárikom Saídom, ktorý tvrdil, že s mužom na záberoch hovoril. Je vraj jeho priateľ. Prípad sa údajne stal pred viac ako štrnástimi dňami, po bitke v štvrti Bábá Amr na západe mesta Homs. Muž na záberoch taktiež hovorí: "Hrdinovia z Bábá Amru im (vojakom) vyrežú srdce, aby ich zjedli."

Saíd vraj priateľovi povedal, aby toto perverzné video stiahol. "Bol to izolovaný prípad, jeho čin nie je charakteristický pre FSA. Je to len záležitosť toho jedného človeka. Nie je to osoba, ktorá sedí doma. Zabili mu dvoch bratov, zatkli matku aj otca. Zbytok rodiny je mimo domova," povedal o mužovi na videu Saíd.

Mesto Homs bolo minulý rok dejiskom tvrdých bojov, tento rok sa tam bojuje znova. Minulý rok v apríli povstalci našli v nemocnici, v ktorej bojovali vojaci, telá 78-ich ľudí umučených na smrť. Vláda opakuje, že vojaci na civilistov neútočia. Ich cieľom majú byť len teroristické gangy. Týmito slvoami pritom označuje opozíciu. 

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

youtube.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy