Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
KĽDR prilieva do ohňa. V novom videu útočí na Biely dom
Zdielať na

KĽDR prilieva do ohňa. V novom videu útočí na Biely dom

PCHJONGJANG / Severná Kórea v pondelok umiestnila na internet novú videomontáž, ktorá zobrazuje skazu sídla amerického prezidenta a Kongresu vo Washingtone. Približne 4-minútové video nahral na YouTube užívateľ Uriminzokkiri.com, čo je oficiálna internetová stránka KĽDR. Tieto stránky šíria správy a propagandu severokórejských štátnych médií.

Prvá časť nahrávky obsahuje zábery na americké stíhačky, bombardéry typu B-52 a taktiež lietadlové lode. Podľa agentúry AFP tak ukazuje Spojené štáty ako odstrašujúcu jadrovú veľmoc, ktorá má v úmysle podmaniť si Pchjongjang.

Dostrel rakiet nepozná hraníc, tvrdí KĽDR

"Sekundu za sekundou tlie zápalná šnúra jadrovej vojny," varuje v pozadí ženský hlas. Nasleduje prehliadka severokórejskych vojakov a zbraní, vrátane delostrelectva a mohutných rakiet. Potom sa v hľadáčiku ostreľovača objaví Biely dom a vybuchujúca kupola Kapitolu. "Dostrel našich strategických rakiet nepozná hranice," konštatuje hlas komentátorky.

Severokórejska vláda je rozhorčená novými sankciami, ktorými ju Rada bezpečnosti OSN potrestala za februárovú jadrovú skúšku. Tou pohrozila Spojeným štátom americkým preventívnym jadrovým úderom.

Experti sú presvedčení, že KĽDR potrvá ešte roky, než bude schopná vyvinúť raketu s jadrovou hlavicopu, ktorá by mohla zasiahnuť americkú pevninu. Americký minister obrany Chuck Hagel v piatok uviedol, že Washington má v pláne posilniť protiraketovú obranu USA na západnom pobreží.

New York v plameňoch, spálený Obama

Severná Kórea už podobné video vyvesila na internet začiatkom februára. Mladý muž v ňom sníval o lete na palube severokórejskej vesmírnej lode, o zjednotení Kóreí a o New Yorku v plameňoch. O dva týždne neskôr na inej fiktívnej videonahrávke spálil jadrový výbuch amerických vojakov a prezidenta Baracka Obamu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy