Skoro jasno
21°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Stratený študent (18). Prežil vďaka moču a roztoku na šošovky
Zdielať na

Stratený študent (18). Prežil vďaka moču a roztoku na šošovky

CANBERRA / Šťastie v nešťastí mal 18-ročný Brit, ktorý sa stratil rozľahlej pustatine v austrálskom vnútrozemí. Prežil vraj vďaka tomu, že pil všetko, čo mohol. Aj roztok na šošovky či vlastný moč.

Z dobrodružstva vyviazol Sam Derry-Woodhead v piatok natoľko dehydrovaný, že ho museli hospitalizovať v Longreach na sverovýchode najmenšieho kontinentu.

Pil vlastný moč

Podrobnosti o jeho dobrodružstve už stihla porozprávať jeho matka. "Prežil vďaka roztoku z kontaktných šošoviek a vlastnému moču. To ho zachránilo. Schudol 15 kilogramov," uviedla novinárom Claire Derryová. Pri lete z Londýna sa už bála najhoršieho. Pri medzipristátí sa dozvedela, že záchranári našli jej syna.

Mladík si pôvodne len vyrazil na kondičný beh z ranča, kde pracoval dva týždne ako nováčik medzi miestnymi kovbojmi. Pri výlete však stratil orientáciu. Päťdesiat ľudí prehľadávalo tri dni členitý terén, zatiaľ čo sa teploty šplhali k štyridsiatkam.

Chcel nanuk

Záchranári nakoniec Sama našli šesť kilometrov od ranču. "Bol dehydrovaný a vyľmi vychudnutý," popísal člen posádky vrtuľníku Alex Wright. Podľa jeho kolegu Goerga Thomsona zachránený najskôr poďakoval a potom si prial nanuk. Podľa Samovej matky k prežitiu mu pomohlo to, že chcel vstúpiť do armády a preto sa udržoval v kondícii. Absolvoval taktiež kurz prežitia v divočine.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy