Polojasno
22°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Krvavé protesty v Egypte. Policajnú brutalitu dokazuje aj toto video
Zdielať na

Krvavé protesty v Egypte. Policajnú brutalitu dokazuje aj toto video

Po minulotýždňových krvavých protestoch sa situácia v Egypte na chvíľku upokojila. Relatívny pokoj však v krajine môže úplne zruinovať nový prípad policajnej brutality. Miestne štáby totiž nakrútili, ako skupina policajtov surovo mláti protestujúceho.

Zatknutého vyzliekli a zbili

Policajti protestujúceho vtiahli do auta pred prezidentským palácom. Novinári ich sledovali až na miesto, kde zatknutého vyzliekli a začali ho na zemi surovo biť.

Tisíce odporcov Mursího a hnutia Moslimské bratstvo, ktoré ho vynieslo k moci, v piatok opäť vyšli do ulíc Káhiry, Alexandrie ako aj Port Saidu pri Suezskom prieplave, kde minulý týždeň vypukli násilné nepokoje. Demonštranti v hlavnom meste napriek zriedkavému dažďu pochodovali k Námestiu oslobodenia, ktoré bolo v roku 2011 ohniskom protestov proti režimu Husního Mubaraka, ako aj priamo k prezidentskému palácu v jednej z okrajových štvrtí.

Niekoľko stoviek metrov od námestia v centre Káhiry došlo podľa svedkov k potýčkam s príslušníkmi poriadkovej polície, pričom policajti dvoch demonštrantov postrelili. Násilie však zďaleka nedosahovalo úroveň nepokojov z minulého týždňa, keď v krajine zahynulo 56 ľudí.

Napätie v Egypte pokračuje

Kým na európskych fórach prezident Mohamed Mursí  reční o novom Egypte, vo vlastnej krajine sa protestujúcim vyhráža tvrdými zákrokmi polície. Mnohým Egypťanom tak pripomína nedávno zvrhnutý režim.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO. 

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy