Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO. Tragický zorbing. Plastová guľa s ľuďmi sa zrútila do priepasti
Zdielať na

VIDEO. Tragický zorbing. Plastová guľa s ľuďmi sa zrútila do priepasti

Mal to byť adrenalínový zážitok na celý život. Stalo sa však niečo, s čím nepočítali a pre jedného z mladých mužov sa jeho život skončil. Tragédiu priniesol tzv. zorbing v Rusku.

Guľa odskočila a nešlo ju zastaviť

Zorbing je jedna z adrenalínových zábav. Je to kotúľanie sa vo veľkej plastovej guli dole horským svahom alebo vo vode. Tentoraz sa však skončil na ruskom Kaukaze tragicky. Obrovská guľa, v ktorej sa nachádzali dvaja odvážlivci, odskočila z vytýčenej trasy na hore Dombaj do priepasti a jej pád bol pre polovicku posádky smrteľný. Nehodu vyšetrujú, prevádzkovateľom atrakcie hrozí trestné stíhanie.

Iba jeden mal obrovské šťastie

"Vo vnútri gule našli oboch mladíkov na ťažko dostupnom mieste pri zamrznutom jazere. Denis Burakov z Pjatigorska ešte žil, ale mal polámanú chrbticu a pri prevoze do nemocnice zomrel. Druhý mladík utrpel otras mozgu a drobné zranenia. Vzhľadom na osud svojho kamaráta mal obrovské šťastie. Z nemocnice ho už prepustili," povedal vyšetrovateľ Sergej Šuvajev pre denník Komsomoľskaja pravda.

Nechtiac natočili jeho poslednú cestu...

Na Kaukaze je zorbing lacnou zábavou. Gúľanie sa dole svahom vyjde na 300 rubľov, čo je v prepočte okolo sedem eur. Kamaráti dvojice, ktorej zorbing mal tragický koniec, však miesto dobrodružného videa natočili poslednú cestu svojho priateľa. Na internete už videlo tieto zábery takmer jeden aj pol milióna ľudí.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Zorbing_Rusko_na snehu

youtube.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy