Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Dramatická záchrana psa a aj jeho majiteľa
Zdielať na

Dramatická záchrana psa a aj jeho majiteľa

Majiteľ a tím záchranárov riskovali svoje životy na zamrznutom jazere, aby dostali do bezpečia loveckého psa. Pod zvieraťom sa preboril ľad a pes uviazol na viac ako hodinu v mrznúcej vode.

Nevidel som ho len pár minút

Z ľadovej vody vyťahovali záchranári 11-ročného loveckého psa, ktorému sa takmer osudnou stala prechádzka s majiteľom. "Stratil som ho z dohľadu sotva na pár sekúnd," opisuje majiteľ psa Jim Swayze. 

Pes Bart sa zatúlal na zamrznuté Michiganské jazero, kde sa pod ním preboril ľad a uviazol v mrazivej vode. Majiteľ najskôr zavolal pomoc na 911 a potom aj bratrancovi. Ten prišiel k bezradnému majiteľovi a topiacemu sa psovi ako prvý. "Nerozmýšľal som, len som mu chcel pomôcť ako najlepšiemu priateľovi rodiny," tvrdí bratranec Lance.

Všetko dobre dopadlo

Prišiel k psovi a okamžite sa preboril po pás do ľadovej vody. Pes bojoval vo vode asi hodinu a pol, kým ho záchranári dostali do člna a dopravili na breh. "Rozprával som sa s ním, snažil som sa ho zohriať, šúchal som mu teplo, aby sa mu rozprúdila krv. Našťastie všetko dobre skončilo," dodáva Lance.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy