Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Policajt sa pomýlil. Surovo zbil chlapca (21) s Downovým syndrómom
Zdielať na

Policajt sa pomýlil. Surovo zbil chlapca (21) s Downovým syndrómom

Hanba. Presne to cíti policajt, ktorý surovo zbil, dokopal a ešte aj do tváre nastriekal sprej 21-ročnému mladíkovi s Downovým syndrómom. Pomýlil si ho totiž s páchateľom. Aj napriek kriku a prosbám svedkov, ktorí policajta upozorňovali na mladíkovu chorobu a nevinu, policajt neprestával besniť...

Mladík nechápal, čo sa deje

"Nastriekal mu sprej do očí, stále kričal - na zem!" "Ležal na zemi a policajt mal obušok. Kopol do neho niekoľkokrát a dosť silno." "Má Downov syndróm, prestaňte! Ale on neprestával, stále ho bil." Takto popisovali situáciu zhrození svedkovia. Snažili sa policajta zastaviť, lebo o chlapcovej chorobe vedeli.

Ukázalo sa však, že policajt si splietol obeť s mužom, ktorého hľadali pre domáce násilie. Mladík však nechápal, čo sa deje a zrejme nejaký čas potrvá, kým bude hrôzostrašný zážitok vedieť prekonať. Má modriny na tvári, škrabance po tele a podliatiny.

Policajti sa ospravedlnili

Policajný kapitán dokonca osobne prišiel za rodinou, aby sa za kolegu ospravedlnil. "V tomto prípade sme urobili chybu," tvrdí šerif zo San Diega. Podľa polície mala obeť na hlave čiapku a zakrývala si tvár. To spustilo u policajta besnenie. "Myslel si, že sa snaží ukryť svoju identitu."

To však neospravedlňuje neprimerané násilie, ktoré strážnik použil - sprej, obušok, kopance. Údajne mladík nechcel uvoľniť ruky, aby mu mohol nasadiť putá. Keď vysvitlo, čo sa stalo, policajt mladíka odviezol do nemocnice. Rodina je zásahom polície znechutená a už kontaktovali právnika.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy