Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Opitý a zúrivý Mário (19) zdemoloval nepočujúcim auto
Zdielať na

Opitý a zúrivý Mário (19) zdemoloval nepočujúcim auto

19 / ročný opitý mladík sa v Nitre nadránom vybúril na aute, ktoré patrí hluchonemým ľudom. Po vozidle poskákal a odtrhol, čo sa dalo. Mal však smolu, priamo pri čine ho chytili policajti z pohotovostnej motorizovanej jednotky.

Pozornosť opitého 19-ročného Mária upútalo auto na parkovisku. Do vozidla najskôr vraj kopal ako zmyslov zbavený, potom po ňom poskákal. Ani toto mu však nestačilo. Zobral do rúk kameň a rozbil okno. "Som z Bratislavy, cez víkend sme mali festival pre nepočujúce deti. Ráno sme chceli odísť domov, no máme takúto smolu," zúfa majiteľ auta Viktor Gál.

Alkohol mu zatemnil myseľ

Mladíka neodradilo ani to, že auto bolo jasne označené symbolom, že patrí nepočujúcim. Odtrhol aj spätné zrkadlá a stierače. S tými potom celé auto doškriabal.  "Možno to urobil preto, že mám preukaz a že stojím na  vyhradenom parkovacom mieste pre nepočujúcich. Asi mu to vadilo," hovorí Viktor Gál. 

Šialenca museli spacifikovať policajti

Besnenie na aute ukončili až policajti z pohotovostnej motorizovanej jednotky. Mária si všimli okamžite a hneď ho aj zadržali. Údajne bol agresívny a museli ho spacifikovať. "V dychu podozrivého odhalili policajti asi 2,6 promile alkoholu," konštatuje Renáta Čuháková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre. "Keď si aj mladí vypijú, nech sa potom ovládajú. Nemôžu predsa takto vystrájať," hnevá sa majiteľ poškodeného auta.

Rozbité auto, trauma na duši

Majiteľ auta na festival pre nepočujúce deti v meste pod Zoborom tak ľahko nezabudne. Policajtom je však vďačný, že mladíka dolapili a na aute neurobil ešte väčšie škody. "Auto je rozbité, poškriabané. Som z toho sklamaný a nešťastný," dodáva Viktor Gál.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Mladík zdemoloval nepočujúcim auto

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy