Skoro jasno
20°
Bratislava
Patrick (12) zachránil rodinu pred tragédiou. Odšoféroval do bezpečia
Zdielať na

Patrick (12) zachránil rodinu pred tragédiou. Odšoféroval do bezpečia

Deti nepatria za volant. S výnimkou prípadov, keď je ich prítomnosť za volantom požehnaním. Že si takú situáciu neviete predstaviť? 12-ročný chlapec prevzal vedenie vozidla od svojho otca za jazdy a predišiel tak tragédii.

Porážka za volantom

"Keď sme začali spomaľovať, vedel som, že je zle," opisuje Patrick. Na zadnom sedadle sedela Patrickova sestrička Samantha, postihnutá Downovým syndrómom. Chlapec tak zachránil minimálne 3 životy, keď za jazdy prevzal kontrolu nad autom od svojho otca. Ten totiž utrpel porážku priamo na diaľnici.

Hneď privolal záchranku

Patrick nespanikáril a urobil, čo bolo treba. "Nasmeroval som auto na krajnicu a keď sme zastali, vypol som motor, vybral som otcovi telefón z vrecka a zavolal som záchranku," hovorí Patrick. Chlapca na podobnú situáciu teoreticky pripravila jeho mama. Kým prišla pomoc, 12-ročný hrdina vybral svoju sestru z auta a posadil ju do bezpečia, za zvodidlá. "Nevie mi povedať, čo sa presne stalo. Ale je tu vďaka nemu," hovorí hrdá mama Deborah.

Jedno ale Samantha povedať vie. "Môj braček ma zachránil," hovorí. A ich otec, ktorý sa zotavuje v nemocnici, si istotne vraví to isté.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy