Polojasno
22°
Bratislava
Tornáda a zemetrasenia. Svet prežil niečo ako apokalypsu
Zdielať na

Tornáda a zemetrasenia. Svet prežil niečo ako apokalypsu

Tornáda, zemetrasenia a výbuchy sopiek. Nie je to žiaľ upútavka na nový, katastrofický film, ale krutá realita. S týmto všetkým sa totiž musela vyrovnať naša planéta uplynulý víkend. Príšerné následky, zničené majetky, ľudské obete, ktoré sú nenávratne preč. S postihnutým ostalo len jediné – strach a otázka: Čo bude ďalej?

Po troch rokoch sa opäť prebudila. Napriek tomu sa opäť upokojila, za sebou však nechala spúšť. Reč je o sopke San Cristobal, ktorá sa nachádza v Nikaragui. Kvôli jej vulkanickej činnosti museli evakuovať približne 3 000 ľudí. Ľudia, ktorí bývajú v blízkosti, cítia bezradnosť. Svedčia o tom aj slová Sandry Garcia, miestnej obyvateľky: „Vďaka Bohu, že činnosť sopky sa zmiernila a mohli sme v noci spať v pokoji, bez toho aby sme sa báli, že vybuchne. Presne na to som myslela. Moje deti plakali a ja som nevedela, čo robiť.“

Tornádo v New Yorku

Šialené výkyvy počasia spôsobili problémy aj organizátorom U.S.Open, ktorí museli kvôli vyvádzaniu živlov zrušiť niekoľko zápasov.

Dve tornáda, medzi ktorými ubehlo len približne 10 minút zaútočili na New York. Prvé udrelo na Queens a druhé, silnejšie, na Brooklyn.

4 zemetrasenia za dve hodiny

Desiatky obetí si vyžiadalo zemetrasenie v juhozápadnej provincii Číny. V priebehu dvoch hodín sa zem zatriasla až štyrikrát, s magnitúdou od 4,8 do 5,6. Ľudia, ktorí takto prišli o svoje domovy si stavajú stany, aby sa chránili pred možným dažďom. Ich domy totiž zostali po otrasoch popraskané. Bolo by nebezpečné zostať v nich bývať.

Na postihnutých miestach pracujú stovky hasičov a záchranárov. Vláda poslala ľuďom potravinovú pomoc.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy