Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Panika na festivale v Rakúsku! Ľudia bežali ako o život
Zdielať na

Panika na festivale v Rakúsku! Ľudia bežali ako o život

Jedného mŕtveho, desiatky zranených a veľké škody si vyžiadali prudké búrky, ktoré v sobotu podvečer zasiahli severné Rakúsko. Búrka a silný vietor prekvapil návštevníkov stredovekého festivalu v rakúskom meste Pöchlarn v okrese Melk.

Panika na letnom festivale

Jeden muž prišiel o život a 13 ľudí utrpelo zranenia, keď na stan spadol mohutný strom. Päť osôb je zranených ťažko. "Ľudia bežali ako o život," popísal situáciu jeden z návštevníkov. Festival po nešťastí zrušili a ľudí evakuovali do miestnej telocvične.

Celkovo zasahovalo v Dolnom Rakúsku asi 2000 hasičov, ktorí museli odstraňovať popadané stromy z cestných komunikácií, na ktorých uviazli vodiči. Náhle povodne zaplavili viacero domov. Pri meste Melk padol strom na automobil, v ktorom sa zranili dve osoby. V Hornom Rakúsku zasahovalo až 2500 požiarnikov.

Búrky sužovali včera taktiež Českú republiku.

Ešte pred chvíľou bola obloha slnečná a zrazu začnú padať studené dažďové kvapky, sprevádzané hromami a bleskami. Takto sa pre búrky končí nejeden výlet. Dnes sme ale zistili, že predpovedať príchod búrky môžete aj vy! Rozhodujúci je tvar oblakov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy