Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Veterná smršť v Ružomberku. Váľala stromy, odtrhla strechu
Zdielať na

Veterná smršť v Ružomberku. Váľala stromy, odtrhla strechu

Veterná smršť sa včera podvečer prehnala Ružomberkom. Búrka sprevádzaná silným vetrom trvala len necelú polhodinu, napáchala však škody za tisíce eur. Ružomberskí hasiči odpratávali z ciest popadané stromy, pomáhali pri zabezpečovaní odtrhnutej strechy, či odfúknutej plechovej garáže.

Roztrhnutá a spadnutá strecha

Silný vietor a prudký dážď narobili vo štvrtok podvečer poriadnu spúšť v celom ružomberskom okrese. Najhoršie zrejme dopadla stredná škola na Sládkovičovej ulici. Silný vietor z nej odtrhol plechovú strechu. Slabý dážď sa zmenil v poriadnu búrku v priebehu nekoľkých sekúnd. Keď ľudia, ktorí bývajú neďaleko školy uvideli ako vietor strechu o rozmeroch 16 krát 40 metrov dvíha a pomaly roluje, začali preparkovávať svoje autá do bezpečia.

Po chvíli sa polovica strechy odtrhla a skončila v záhrade rodinného domu. Druhá polovica zostala visieť z budovy. Odpílili ju až hasiči. V tom istom čase, pomáhali hasiči aj na sídlisku Baničné. Vietor prevrátil plechovú garáž a tá skončila na dvoch vedľa stojacich autách. Garáž najskôr hasiči pomocou navijáka nadvihli, čím umožnili majiteľom, aby so svojimi autami odišli.

Tvorili sa kolóny

Garáž podľa svedkov nebola k zemi ničím pripevnená. Jej majiteľ zhodou okolností nebol doma. Štyri výjazdy podnikli hasiči aj k popadaným stromom, ktoré brzdili premávku. Na hlavnom ťahu medzi Ľubochňou a Kraľovanmi sa tvorili kolóny. Výšky škôd, ktoré včerajšia búrka spôsobila sa zatiaľ vyčísľujú.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články