Skoro jasno
19°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Jessica (†24) unikla prestrelke v Toronte, zabil ju strelec z Denveru
Zdielať na

Jessica (†24) unikla prestrelke v Toronte, zabil ju strelec z Denveru

Mladá športová novinárka bola v torontskom nákupnom centre len niekoľko minút pred tým, ako sa tam začalo strieľať. Zlá predtucha ju však prinútila odísť. Tentoraz však z kina, kde zabíjal James Holmes, odísť nestihla. Aj ona sa tak stala jednou z obetí šialenca, ktorý v piatok vraždil na premiére nového Batmana.

Dvadsaťštyriročná Jessica Ghawi, ktorá začiatkom júna o vlások unikla streľbe v nákupnom centre v kanadskom Toronte, je jednou z 12 obetí piatkového masakra na premiére filmu Návrat Temného rytiera (2012) v coloradskom meste Aurora. Potvrdil to Jessicin brat na svojom blogu.

Šiesty zmysel zlyhal

Ghawi z torontského nákupného centra odišla niekoľko minút pred začiatkom streľby, no tentoraz nemala rovnaké šťastie. "Mala som zvláštny pocit, ktorý ma prinútil vyjsť von a nevedomky i preč od nebezpečenstva," napísala vtedy na svojom blogu, kde vystupovala pod menom Jessica Redfield.

Do Denveru sa presťahovala len nedávno a pracovala ako športová novinárka. V poslednej konverzácii na Twitteri si dopisovala s kolegyňou práve o tom, že ide na nový film o Batmanovi. N premiéru sa vybrala s priateľom, ktorého šialenec tiež postrelil.

Zabíjal mladík

Maskovaného strelca, ktorý v kinosále najprv odpálil dymovnicu alebo zariadenie so slzným plynom a polhodinu po polnoci miestneho času spustil streľbu, identifikovali ako 24-ročného Jamesa Holmesa. Okrem 12 mŕtvych má na svedomí 58 zranených. Pri zatknutí sa vôbec nebránil a sám seba označil za Jokera, úhlavného nepriateľa komiksového superhrdinu Batmana.

Bývalý študent medicíny bol oblečený v nepriestrelnej veste a mal nôž, pušku a dve ďalšie strelné zbrane. Tiež prezradil, že jeho byt je plný výbušnín, čo polícia neskôr potvrdila a momentálne pracuje na ich zneškodnení. Pred súd sa postaví v pondelok.

USA smútia

Americký prezident Barack Obama nariadil, aby boli všetky vlajky spustené na pol žrde. V Aurore sa po tragédii zhromaždili stovky ľudí pri zapálených sviečkach a spolu smútia za obeťami. V piatok večer v nemocnici ostalo ešte 30 ľudí a jedenásť z nich je v kritickom stave.

Viac o krvavej dráme na premiére Batmana si pozrite v reportáži.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy