Polojasno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
FOTOGALÉRIA. Veľký požiar v Colorade ničí a zabíja
Zdielať na

FOTOGALÉRIA. Veľký požiar v Colorade ničí a zabíja

Rozsiahly lesný požiar, ktorý sa rozhorel pri meste Colorado Springs v štáte Colorado a dostal sa aj do jeho okrajových štvrtí, má už druhú obeť. Americký prezident Barack Obama vyhlásil región ešte v piatok za oblasť katastrofy.

Najničivejší požiar v histórii

Do Colorada v piatok pricestoval americký prezident Barack Obama, ktorý sa tu stretol s požiarnikmi a pozrel si škody. Požiar označil za najničivejší v dejinách štátu. Požiar už stihol zničiť 347 domov, 36 000 ľudí museli evakuovať. 

Šéf miestnej polície Peter Carey v piatok uviedol, že je hlásená ešte jedna nezvestná osoba, ktorá žila na rovnakej adrese, ako prvá obeť a ešte ďalších desať ľudí. 

Škody vyčíslili na milióny

Plamene už stihli spáliť územie o rozlohe 7500 hektárov, najhoršie je na tom oblasť okolo Colorada Springs. Príčiny tohto požiaru zatiaľ nie sú známe, celú oblasť však zasiahli v posledných dňoch mimoriadne suchá.

Podľa amerických federálnych úradov zúri v súčasnosti v Spojených štátov amerických 41 veľkých požiarov. Veľkú časť z nich spôsobil úder blesku do vyprahnutej pôdy. Škody zatiaľ vyčíslili na 120 miliónov dolárov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Colorado_veľký požiar_oheň_modrá obloha_ľudia_autá

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy