Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Streľba na letisku. Mierili na seba policajti a pašeráci drog
Zdielať na

Streľba na letisku. Mierili na seba policajti a pašeráci drog

Tak toto je silná káva aj na Mexiko. Na najväčšom letisku v krajine došlo k prestrelke ako podľa scenára akčného filmu. Na jednej strane údajní pašeráci drog, na druhej strane agenti polície. No a medzi nimi bežní cestujúci, ktorí si útočisko pred guľkami hľadali, kde sa dalo.

Traja mexickí policajti prišli o život počas pondelňajšej streľby na najväčšom letisku v krajine. Nedávno otvorený terminál v hlavnom meste Mexiko sa stal dejiskom prestrelky medzi pašerákmi drog a mužmi zákona. Dvaja zo zasahujúcich policajtov zomreli na letisku, tretí podľahol svojim zraneniam v nemocnici. "Bola som z toho zmätená. Nevedela som, či po sebe strieľajú muži v prestrojení, policajti medzi sebou alebo niekto iný," uviedla svedkyňa prestrelky.

Krvavý incident

Podľa svedkov boli štyria unikajúci páchatelia oblečení v policajných uniformách a po obkľúčení spustili paľbu. Krvavý incident na druhom najvyťaženejšom latinskoamerickom letisku bol zrejme dôsledkom sprísnených hliadok pred nedeľňajšími prezidentskými a parlamentnými voľbami v Mexiku.

Boj s drogovými kartelmi

Mexické úrady dlhodobo zápasia s mocnými drogovými kartelmi, ktoré kontrolujú najmä pohraničné oblasti. V roku 2006 im odchádzajúci prezident stredoamerickej krajiny Felipe Calderón vyhlásil vojnu, ktorej výsledkom je 55 tisíc mŕtvych. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy