Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Cesta do Disneylandu skončila tragédiou! 7 mŕtvych, 38 zranených
Zdielať na

Cesta do Disneylandu skončila tragédiou! 7 mŕtvych, 38 zranených

Cestujúci v nočnom autobuse sa do Disneylandu skutočne tešili. Nedorazili však a niektorí sa z tejto strašnej cesty už domov nikdy nevrátia. Šofér sa vraj priznal - za volantom zaspal. A to viedlo k tragédii. Medzi obeťami boli väčšinou mladé ženy...

Šofér zaspal a prebudil sa zakliesnený

Plne obsadený autobus práve vyštartoval z japonského mesta Kanazawa, smeroval do tokijského Disneylandu. Cestu mu však prerušila trojmetrová bariéra. Sedem ľudí nehodu neprežilo, 38 zranených previezli do okolitých nemocníc. Okrem mladých žien bol medzi obeťami aj jeden 40-ročný muž. Stav niektorých zranených ostáva vážny.

Autobus do Disneylandu nedorazil

Medzi preživšími je však aj šofér autobusu, ktorý je pravdepodobne vinníkom. Za volantom totiž zaspal, ako sa sám aj priznal. "Je nám to nesmierne ľúto... Cítime veľkú zodpovednosť," komentoval nehodu riaditeľ autobusovej spoločnosti Yumihide Hariu. "Najbližšie sa chystáme osobne za tými, čo prežili."

Vodič mal pritom za sebou už 4-ročnú prax. Po nehode zostal zakliesnený v sedadle, no stále pri vedomí. Sám dokonca zavolal políciu aj zamestnávateľovi.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy