Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Záchrana v poslednej chvíli! Dievčatko (3) zhltlo 37 magnetov
Zdielať na

Záchrana v poslednej chvíli! Dievčatko (3) zhltlo 37 magnetov

Malé deti bývajú extrémne maškrtné a občas zjedia aj to, čo maškrtu len pripomína. Odstrašujúcim príkladom pre všetkých rodičov je prípad trojročného dievčatka, ktoré takto prehltlo neuveriteľných 37 magnetov. Lekárom sa dostalo do rúk v poslednej chvíli.

Magnety sa v žalúdku spájali

"Zrejme si myslela, že sú to cukríky, ktoré dávame na vianočný koláč," komentovala vydesená matka Kelli Bushnell. Malá Peyton si totiž myslela, že guľôčkové magnetu, hoci bez chuti, budú asi maškrtka. V brušku sa jej však začali spájať do kruhového tvaru a s veľkými bolesťami ju previezli do nemocnice.

Vydesila sa aj detská lekárka

"Keď sme videli rontgen, mysleli sme si, že zjedla náhrdelník," dodáva matka. Pri prechode organizmom jej pospájané magnetky poškodili žalúdok aj tenké črevo, malú Peyton museli preto operovať. "Mali sme deti, ktoré zjedli 10 kusov, no keď som ich videla 37, vyľakala som sa na smrť," povedala na to aj detská lekárka Sandy.

Operácia však dopadla našťastie dobre. Rodičia sa snažili malej dcérke vysvetliť, že nemôže jesť všetko, na čo narazí. No a aby predišli ďalším podobným nehodám, odstránili radšej z domu všetky drobné predmety, alebo ich zamkli na bezpečnom mieste...

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy