Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Strauss-Kahn je za mrežami! Mal obchodovať s prostitútkami
Zdielať na

Strauss-Kahn je za mrežami! Mal obchodovať s prostitútkami

Obrat v kauze bývalého šéfa Medzinárodného menového fondu Dominiqua Straussa-Kahna. Minulý rok bol zbavený obvinenia zo znásilnenia chyžnej v New Yorku. Teraz ho policajti poslali do väzby pre kupliarsku aféru.

Polícia má podozrenie, že Strauss-Kahn mohol ťažiť z presúvania prostitútiek z Francúzska do Spojených štátov prostredníctvom zločineckej siete.

Prostitútky ho označili za klienta

Straussa-Kahna zobrali do väzby v severofrancúzskom Lille. Podozrivý je z napomáhania pri kupliarstve a zneužití spoločenského postavenia. V prípade kupliarskej siete Lillios bolo už dávnejšie obvinených najmenej päť ľudí vrátane známeho advokáta, šéfa podniku a vedúcich pracovníkov hodela Carlton. Počas výsluchov svedkov najmenej dve hotelové prostitútky označili Straussa-Kahna za svojho klienta. 

Aféra ho stála miesto

Francúzsky ľavicový politik bol minulý rok zbavený viny zo znásilnenia chyžnej v New Yorku. Ešte ako šéf MMF bol pre obvinenie v máji minulého roka zadržaný na newyorskom letisku. Aféra ho stála miesto v čele významnej medzinárodnej inštitúcie.

Vymyslela si chyžná celý incident?

Politik si mal v polovici mája vynucovať sex od 32-ročnej zamestnankyne hotela, v ktorom počas pobytu v New Yorku prespával. Súd nakoniec vierohodnosť jej výpovede spochybnil, čo bol aj jeden z dôvodov zhovievavého rozhodnutia súdu.

Objavili sa aj dohady, že chyžná si incident vymyslela a mohlo ísť o sprisahanie. Vo Francúzsku budú totiž na budúci rok prezidentské voľby a prominenta Socialistickej strany považovali za silného súpera súčasnej hlavy štátu Nicolasa Sarkozyho.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy