Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Jozefa prepustili z väzby. Okradol dôchodcu a hrozí mu doživotie
Zdielať na

Jozefa prepustili z väzby. Okradol dôchodcu a hrozí mu doživotie

ŽILINA / Tridsaťdvaročnému Žilinčanovi hrozí za lúpežné prepadnutie v podchode na tamojšej stanici doživotie. Prepadol dôchodcu, ktorému ukradol peňaženku so 40 eurami a navyše ho ešte aj fyzicky napadol. Ďaleko však neušiel.

Odsedel si 7 rokov, dva dni po prepustení z väzby 32-ročný Jozef lúpežne prepadol v podchode železničnej stanice v Žiline staršieho pána. "Sedemdesiatštyriročný dôchodca si kupoval kávu v kávomate, zozadu k nemu pristúpil muž, ktorý mu z vrecka nohavíc začal vyťahovať peňaženku," opísala hovorkyňa žilinskej polície Jana Balogová. 

Keď sa starší pán začal brániť, nasledoval úder. "Muž mal v útoku pokračovať, dôchodcovi odcudzil peňaženku s dokladmi a hotovosťou 40 €," dodáva Balogová. Seniora previezli do nemocnice. Jozef ušiel no policajti mu boli v pätách.  Päť hodín po skutku lupiča zadržali kriminalisti. 

"Vyšetrovateľ ho obvinil z lúpežného prepadnutia," dodáva hovorkyňa. Jozef detstvo prežil v detskom domove, mreže pozná veľmi dobre celkovo si už odsedel 10 rokov, za lúpeže bol už právoplatne odsúdený dvakrát. "Podľa takzvane zásady trikrát a dosť, hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na doživotie," uviedol hovorca KP Žilina, Milan Cisarik. Sudca ho poslal do vyšetrovacej väzby.

Súvisiace články