Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Osýpky v Nitrianskom kraji. Nákazu potvrdili u tehotnej ženy
Zdielať na

Osýpky v Nitrianskom kraji. Nákazu potvrdili u tehotnej ženy

NITRA / V Nitrianskom kraji počas víkendu potvrdili hygienici osýpky u tehotnej ženy. Nakazenou je žena z Vietnamu. Hospitalizovaná je na infekčnej klinike v Nitre.

Epidemiológovia z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Nitre okamžite zabezpečili v ohniskách nákazy všetky potrebné protiepidemické opatrenia na zabránenie šírenia osýpok.

Ďalšie dva prípady nakazených osýpkami sú v okresoch Topoľčany a Šaľa. Ide o zamestnancov z Rumunska, ktorí pracujú v Nitre. Každému, kto prišiel s chorými do kontaktu nariadili domáca izolácia. V epidemiologickom vyšetrovaní sa intenzívne pokračuje.

Protiepidemické opatrenia v ohnisku nákazy boli zabezpečené a v epidemiologickom vyšetrovaní sa aktívne pokračuje. V Nitrianskom kraji eviduje ÚVZ SR k dnešnému dňu celkovo 10 prípadov osýpok, a to v okresoch Nitra, Šaľa, Nové Zámky a Topoľčany.

Úrad verejného zdravotníctva SR a regionálne úrady verejného zdravotníctva naďalej venujú zvýšenú pozornosť výskytu osýpok a pozorne monitorujú situáciu vo výskyte osýpok na Slovensku aj v okolitých krajinách.

V auguste laboratórne testy na osýpky odhalili vážny problém. Hygienici hovorili nedostatkoch v zdravotnej dokumentácii. Pozrite si archívnu reportáž Petra Saba.