Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Potápači na juhu Slovenska z vody vyťahovali druhé auto
Zdielať na

Potápači na juhu Slovenska z vody vyťahovali druhé auto

VLČANY / Potápači na juhu Slovenska v tomto roku z vody vyťahovali už druhé auto. Posledný prípad je zo stredy. Pri kompe vo Vlčanoch sa vodičovi podarilo auto zaparkovať vo Váhu. On sa z rieky dostal hneď, no vozidlo vytiahli až po dvoch dňoch.

Dvojdňový pokus o vylovenie utopenej Fabie z Váhu bol v piatok korunovaný úspechom. Kapitálny úlovok sa zaobišiel bez zranení. Vodičovi Fabie, ktorý sa v stredu večer pri kompe skotúľal do rieky, tvoriacej časť cesty III. triedy medzi Vlčanmi a Selicami, sa našťastie podarilo vyplávať na breh. Automobil, ktorý rieka unášala ešte 200 metrov a potom klesol ku dnu, sa dostal von až do piatku.

"Po odstavení toku rieky a znížení hladiny vody sme sa vrátili na rieku Váh," opisuje veliteľ zásahu Ľubomír Tuška. Okrem šalianskych hasičov, pracovníkov s ťažkou technikou, nechýbali ani potápači. Tí istí, ktorí pred pár dňami v Okoči vyťahovali s hasičmi potopeného Peugueota, ktorého majiteľka dostala šmyk na ceste.

"V dopoludňajších hodinách prebiehala príprava, aby sme si sprístupnili nejakú komunikáciu k miestu ponorenia toho automobilu," povedal Tuška. S motorovou pílou museli vysekať zhruba 250 metrový úsek popri Váhu, aby sa k miestu, kde sa auto potopilo, dostala aj tatrovka s bagrom. Potápači sa na prácu pod hladinou dopravili člnom.

"Sme prišli, upevnili vozidlo o nápravu, a následne za pomoci UDSky sa vytiahlo, komplikovalo situáciu silný prúd a následne vďaka kolegom, ktorí tu boli včera a preniesli vozidlo do takého zátišia, sa nám ho podarilo dneska vytiahnuť von," rozpráva potápač Matúš Buzinkay. "To bolo hlavné, aby bolo dobre zavesené, to je silný stroj viete, to je ťažká technika, ide to s tým," povedal bagrista Valentín Szabó. Utopenú Fabiu potom, ako rybu na udici, prepravili popri Váhu až k ceste, kde začala jej riečna púť. Autá pod hladinou nie sú na tomto úseku výnimočné. Pred 3 rokmi tu z potápajúceho sa auta vyplávali tri poštárky.

V tomto prípade sa nikto nezranil, to sa ale nedá povedať o prípade z leta. Martina našli mŕtveho:

Súvisiace články