Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mladík ukazuje, že nič nie je nemožné. Zlieza skaly na vozíku
Zdielať na

Mladík ukazuje, že nič nie je nemožné. Zlieza skaly na vozíku

PEKING / Nomináciu na cenu Laureus, teda prestížne športové ocenenie pre tých najlepších na svete, získal telesne postihnutý atlét z Číny. Odhodlaný mladík dokazuje svetu, že nič nie je nemožné. Napriek hendikepu zlieza najvyššie skaly v Ázii.

Tridsaťročný Lai Chi zostal pripútaný na vozík po ťažkej autonehode v roku 2011. Napriek ťažkej rane osudu neprestal žiť naplno. Venuje sa súťažne boxu, pinpongu a tiež svojej najväčšej vášni. "Milujem horolezectvo, pretože mi dáva veľkú slobodu. Áno môžem zliezť veľa indoorových stien, no skutočné skaly sú to, čo ma najviac láka."

Nominácia 4-násobného šampióna Ázijskej horolezeckej súťaže či prvého čínskeho víťaza v svetovou šampionáte extrémnych športov X-Game, na cenu o najlepšieho športovca planéty nie je úplne nepochopiteľná. Lai Chi má totiž svoje športovanie svojim postihnutím naozaj výrazne sťažené.

"Lozenie po skalách bolo mojím snom. Tým, že som to dokázal, povzbudzujem svojich priateľov a všetkých svojich priaznivcov, že aj oni v živote môžu dokázať všetko to, o čom snívajú." Ak čínsky atlét nezlieza skaly a netrénuje, venuje sa aj motivačným prednáškam. Najčastejšie svojim poslucháčom radí, aby slovo "nemožné" vyškrtli zo svojho slovníka.

Ako sa určuje stupeň postihnutia?

Súvisiace články

Najčítanejšie správy