Oblačno
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Bratislavu navštívil starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Zdielať na

Bratislavu navštívil starosta Kyjeva Vitalij Kličko

BRATISLAVA / V utorok, 18. júla, v poobedňajších hodinách pricestoval do Bratislavy starosta ukrajinského hlavného mesta Kyjev, Vitalij Kličko. Urobil tak v rámci svojej zahraničnej cesty. V Primaciálnom paláci sa stretol s primátorom mesta Bratislava, Matúšom Vallom.

"Vitaj Vitalij, si medzi priateľmi," takto pozdravil primátor Bratislavy bývalého ukrajinského svetoznámeho boxera. Starosta Kyjeva navštívil Bratislavu krátko po ukrajinskom prezidentovi Zelenskom. "Putin potrebuje územie, my Ukrajinci sme pre neho nepotrební," povedal Kličko počas tlačovej konferencie. Dodal, že Ukrajina bojuje a zvíťazí nad legendou, že Rusko má najsilnejšiu armádu na svete. K svojim zajtrajším 52. narodeninám by si želal, aby tie ďalšie oslávil už v mieri.

Vitalij ​​Kličko spolu s Matúšom Vallom rokovali o obnove ukrajinských miest po skončení ruskej agresie na Ukrajine, ale aj o pomoci, ktorá môže prísť teraz. Keď bol bratislavský primátor spolu s ďalšími primátormi V4 na návšteve v Kyjeve, Bratislava venovala hlavnému mestu Ukrajiny 25 autobusov, ktoré by mali v nasledujúcich týždňoch prísť na Ukrajinu. "Vieme a chceme na obnove Kyjeva pracovať," uviedol Matúš Vallo. "Chcem veľmi pekne poďakovať Slovensku za pomoc, " vyjadril sa Vitalij ​​Kličko.

Tlačovú konferenciu ste mohli sledovať na spravodajskej JOJ 24:

O návšteve Klička informoval ešte v pondelok (17. júla) hovorca Bratislavy, Peter Bubla. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy