Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Požiar bytu v Bratislave. Hasiči potvrdili, že v ňom nastal výbuch
Zdielať na

Požiar bytu v Bratislave. Hasiči potvrdili, že v ňom nastal výbuch

BRATISLAVA / V bratislavskej mestskej časti popoludní vybuchol byt. Hustý dym a plamene vyhnali obyvateľov bytovky von do mrazivého počasia. Domov sa mohli vrátiť až po niekoľkých hodinách. Päť ľudí skončilo v nemocnici.

K výbuchu, ktorý vystrašil obyvateľov Mozartovej ulice v Bratislave došlo okolo štvrť na jednu popoludní. "Počul som, nakoľko bývam hneď v paneláku vedľa pomerne silný výbuch. Najprv som si myslel, že bezvýznamná udalosť, potom mi to nedalo, tak som hneď otvoril okno a už som videl, že z vedľajšieho paneláku sa dymí," vraví nahlasovateľ požiaru Marek Novák. 

"Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že požiar vypukol po výbuchu v byte na prvom poschodí, pričom sa rozšíril aj na druhé poschodie. Na mieste udalosti zasahovali takmer tri desiatky hasičov zo všetkých bratislavských hasičských staníc,"  informuje hovorkyňa hasičov Katarína Križanová. 

"Boli začaté likvidačné práce a ľudia boli vyvádzaní z nadzemných priestorov pomocou vyvádzacích masiek. Celkovo bolo vyvedených cca osem osôb, z toho päť osôb bolo odovzdaných do starostlivosti záchrannej zdravotnej službe," informoval veliteľ zásahu Lukáš Višváder. Následkom požiaru utrpelo zranenia 5 osôb - boli intoxikované splodinami horenia a momentálne sa nachádzajú v opatere záchranárov. 

Podľa viacerých svedkov obyvateľov bytovky výbuch a následný požiar mali spôsobiť výpary z chemickej látky. "Pán, čo som zachytil dával kýbel s riedidlom na balkón s tým, že sa mu to vylialo, asi sa šmykol...s tým, že tam mal stromček so žiarovkami, asi to zoskratovalo a vybuchlo a bol to pomerne silný výbuch, nakoľko ešte aj auto, ktoré 10 - 15 metrov pod tým domom, malo rozbité sklá a sklo je na ulici dole okolo," vraví Novák. 

Podľa nahlasovateľa požiaru, ktorý videl obyvateľa poškodeného bytu krátko po príchode hasičov, ten by našťastie nemal mať životohrozujúce zranenia. Presná príčina požiaru je ešte v štádiu vyšetrovania. "Vyšetrovateľ ORPZ v BA I začal v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia," uviedla policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy