Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V prípade ohavnej smrti nastal posun: Polícia obvinila kamaráta muža, ktorého telo ležalo v dome dosekané
Zdielať na

V prípade ohavnej smrti nastal posun: Polícia obvinila kamaráta muža, ktorého telo ležalo v dome dosekané

Archívna reportáž

SPIŠSKÉ VLACHY / Polícia v prípade brutálnej smrti 54-ročného muža obvinila jeho 58-ročného kamaráta Antona. Útočník svojej obeti zasadil viac ako 100 rán sekerou a nožmi. V prípade dokázania viny mu hrozí trest 15 až 20 rokov za mrežami.

Hlásenie o mŕtvom Ladislavovi v rodinnom dome dostali policajti na tiesňovú linku v stredu vo večerných hodinách. Túto vraždu mal nahlásiť sused. Do domu ho zavolal sám majiteľ Anton. Tvrdil mu, že má doma robota. Namiesto zvláštneho stroja, objavil obyvateľ Spišských Vlachov v obývačke nehybné a skrvavené telo. V dome bol iba Anton, ktorý tu žije už sám.  ​V kuchyni aj v obývačke bolo množstvo krvavých stôp a znaky zápasu. Podľa susedov sa mal podozrivý Anton vyjadriť, že ho napadol robot. Zrejme tým myslel svojho kamaráta, s ktorým často popíjal. 

Čo sa presne medzi mužmi v dome odohralo vie len obvinený a možno vyšetrovatelia. Do úvahy prichádza aj psychický skrat. 

Antona tamojší poznajú z minulosti ako úspešného pretekára na motocrosse. Pred zhruba 20 rokmi mu patril titul majster Slovenska.  Polícia prípad vyšetruje ako obzvlášť závažný zločin vraždyDva dni po brutálnej vražde tak už padlo aj obvinenie. "V prípade dokázania viny hrozí 15 až 20 rokov za mrežami," informovala agentúru Sita hovorkyňa košickej krajskej polície Lenka Ivanová. 

Eva, ktorá s Lacom bývala v jeho dome niekoľko rokov je rada, že policajti ihneď zadržali teraz už obvineného muža. Nemá naňho dobrého slova. Dom, kde mal podľa obvinenia Anton beštiálne sekať a pichať Ladislava je opustený.Okrem policajnej pásky ho stráži aj pes Benny. Ten sa svojho majiteľa zrejme tak skoro nedočká.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy