Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Akcia Centrum začala. Televízia JOJ sledovala situáciu v bratislavských uliciach spolu s políciou
Zdielať na

Akcia Centrum začala. Televízia JOJ sledovala situáciu v bratislavských uliciach spolu s políciou

BRATISLAVA / Televízia JOJ sa bola v noci pozrieť nielen na Obchodnej ulici v hlavnom meste. Práve z piatka na sobotu sa začala policajná akcia Centrum. Zvýšiť má bezpečnosť v nočných uliciach centra Bratislavy.

Bary, diskotéky, krčmy, ale aj predaj alkoholu cez okienko z ulice. Tam všade majú noční návštevníci starého mesta príležitosť vypiť si. No nielen alkohol, ale aj drogy sa následne podpisujú pod rôzne pouličné bitky.

​Každý rok počas letnej turistickej sezóny sú posilnené policajné hliadky. Tento rok k ním pribudol aj policajný pohotovostný útvar. "Nachádzame sa v miestnosti operačného riadenia, ktorá slúži predovšetkým na bezpečnostné opatrenia a policajné akcie," vysvetľuje Viktor Tuma, riaditeľ operačného odboru policajného zboru v Bratislave. 

Kontrola v uliciach

Je to špeciálne pracovisko, ktoré sa v rámci akcie Centrum sústredí na vytipované miesta v starom meste. Okrem toho sú v uliciach aj pešie hliadky. Jedna z nich napríklad na Obchodnej ulici skontrolovala dvoch neplnoletých mladíkov. "Policajti podrobili dvoch mladistvých dychovej skúške s pozitívnym výsledkom," uviedla referentka ÚOZ Zuzana Bieliková. 

Obidvaja nafúkali menej ako jedno promile. Keďže nie sú dospelí, výsledok dychovej skúšky mal byť nulový. Ani jeden z nich si pritom nepamätal, kde si alkohol kúpili. Policajti ich eskortovali na policajnú stanicu, kde si po nich prišli ich rodičia. 

Opatrenia mesta

Mesto nedávno informovalo, že v rámci prevencie chce zatlačiť aj na zodpovednosť prevádzkarov. Plánuje pre nich pripraviť špeciálne školenia. "Ohľadne bezpečnosti, ohľadne manažmentu, príchodu, odchodu zákazníkov," informovala splnomocnenikyňa primátora pre bezpečnosť a drogovú politiku, Iveta Chovancová. 

Oči na stopkách majú naďalej aj pracovníci, ktorí v štábnej miestnosti sledujú bezpečnostné kamery mestskej polície. Pred sebou majú aj mapu, kde sú lokalizované všetky motorizované hliadky. Túto aplikáciu testujú už niekoľko týždňov. "Aby sme vedeli efektívne riadiť hliadky, ktoré sú vo výkone služby a momentálne v tejto dobe aj v akcii Centrum," vysvetľuje Tuma. 

V prípade, ak by niekde došlo k výtržnostiam, alebo inému narušeniu verejného poriadku, operačné stredisko tam vie poslať najbližšie posily. Akcia Centrum potrvá do konca septembra, vždy v piatky a soboty od 20:00 do 06:00 hodiny ráno. Posilnené hliadky o jedného psovoda avizovala aj mestská polícia.

Pozrite si súvisiacu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy