Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Žena sa zavesila za sanitku, záchranár zverejnil video na sociálnej sieti
Zdielať na

Žena sa zavesila za sanitku, záchranár zverejnil video na sociálnej sieti

BRATISLAVA / Veď idem normálne, bola odpoveď vodičky, ktorá sa takpovediac zavesila za idúcu sanitku. Posádka záchranárov, ktorá viezla pacienta do nemocnice, nakrútila videozáznam tejto bezohľadnej jazdy. Prípadom sa už zaoberá polícia.

Videozáznam nakrútila posledný októbrový deň posádka sanitky. Tá so zapnutými majákmi išla po ceste 1/63 z Dunajskej stredy smer Šamorín. Vo vozidle prevážali pacienta s mozgovou príhodou, ktorého viezli do nemocnice v Bratislave. Šoférka osobného auta sa zavesila za vozidlo s právom prednostnej jazdy. Medzi mestami, kde je povolená 90 kilometrová rýchlosť spolu so sanitkou predbehla štyri vozidlá. Záchranár svoje video zverejnil na sociálnej sieti, spolu s reakciou vodičky, ktorú osobne konfrontoval s jej arogantnou jazdou.

"Po zastavení sme sa jej opýtali, prečo obieha autá spolu s nami, odpovedala: ,,Veď idem normálne!" napísal na sociálnej sieti záchranár. 

Podobný prípad sa stal v januári tohto roku. Na ceste medzi Žilinou a Martinom sa vodič zavesil za sanitku, prešiel na križovatke na červenú a predbehol vozidlá cez plnú čiaru. Podľa záchranárov, ktorí video zhotovili, vodič neohrozoval len ich, ale aj ostatných na ceste.

Prípadom videa z Dunajskej Stredy sa bude zaoberať polícia. "Polícia prijala video ako podnet, ktorý preveria policajti v Dunajskej Strede v správnom konaní. Z krátkeho priebehu jazdy je zrejmé, že sa vodič voči ostatným účastníkom cestnej premávky mohol dopustiť priestupku v doprave," informuje hovorkyňa trnavskej polície Mária Linkešová.

Šofér osobného vozidla by sa podľa polície nemohol za sanitku zavesiť a porušovať pravidlá cestnej premávky ani v takom prípade, keby záchranári prevážali jeho rodinného príslušníka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy