Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Bratislava zostala na poludnie bez elektriny, pracovníka zasiahol prúd
Zdielať na

Bratislava zostala na poludnie bez elektriny, pracovníka zasiahol prúd

Zdroj: TV JOJ

BRATISLAVA / Bez prúdu boli Podunajské Biskupice, Vrakuňa a celý Ružinov. Podľa informácií portálu topky.sj výpadok prúdu spôsobil požiar elektrorozvodne na Ružinovskej ulici, pričom jedného z pracovníkov zasiahol prúd.

"Zasahujú 2 kusy hasičskej techniky s 9 príslušníkmi, oznámenie sme prijali okolo 11:41 hodine," informovali hasiči. Aktuálne by už vo väčšine častí problémy s prúdom nemali byť, dodávka je však stále prerušená na Bajkalskej ulici v časti Nové Mesto.

Požiar spôsobil aj kolaps MHD. "Električky a trolejbusy stoja z dôvodu výpadku dodávky elektriny zo strany elektrární. Električková doprava nepremáva na Ružinovskej radiále, Vajnorskej radiále od križovatky s Tomášikovou ulicou smerom na Zlaté Piesky, tu je však zabezpečená náhradná autobusová doprava. Trolejbusová doprava nepremáva od centra smerom na Dolné Hony, dispečing hľadá intenzívne riešenia na zabezpečenie náhradnej dopravy," informovala Adriana Volfová, hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava. Premávka MHD je však už od 12:12 plne obnovená a električky a trolejbusy sa nasadzujú podľa platného grafikonu.

Pracovníka zasiahol prúd

Podľa informácií portálu topky.sk zasiahol prúd pracovníka. Príčinou mala byť nesprávna manipulácia. Toho previezla záchranka do nemocnice. "Hasičská jednotka bola krátko pred 12-tou hodinou zavolaná k úrazu elektrickým prúdom, pracovník bol prevezený do nemocnice,"informoval Hegeduš Tomáš z HaZZ. 

"Muž utrpel poláleniny na 90 percentách tela, záchranári ho v kritickom stave previezli do ružinovskej nemocnice," informovala Alena Krčová, hovorkyňa záchranárov. Muž nakoniec zraneniam podľahol. 

Pred nedávnom študentky vyliezli na stĺp elektrického vedenia. Jednu z nich zasiahol prúd a spadla na trávu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy