Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Fenka Abbie sa pri prehliadke omylom predrogovala heroínom
Zdielať na

Fenka Abbie sa pri prehliadke omylom predrogovala heroínom

Archívne video

OREGON / Počas rutinnej prehliadky väznice objavila sučka Abbie ukrytú zásobu heroínu, ktorá sa na ňu ale počas prehliadky vysypala. Vďaka bleskurýchlemu zásahu psovoda a jeho kolegov Abbie dokázala nehodu prežiť bez väčších následkov.

Rutinná prehliadka vo väznici v Clackamas išla presne podľa plánu. Fenke Abbie sa podarilo nájsť heroín v nádobe ukrytej pod stolom. Podľa vyjadrenia úradu šerifa sa nádoba počas pokračujúcej prehliadky vysypala a sučka bola vystavená veľkému množstvu drog, píše sky news

Abbie okamžite začala vykazovať príznaky predávkovania - rýchle trhané pohyby hlavou, slinenie a nepretržité žmurkanie. Ihneď pribehol na pomoc psovod Erik McGlothin s balením Narcanu.

Narcan je názov, pod ktorým sa v USA predáva naloxón - liek používajúci sa na zastavenie účinku opioidov ako je práve heroín. Úrad šerifa Narcan upravený tak, aby mohol byť podávaný psom, nakúpil tento rok vo februári. Najrýchlejší účinok má naloxón pri intravenóznej aplikácii, možno ho však aplikovať aj do nosa - v psom prípade do ňufáku.

Abbie neutrpela žiadne vážnejšie následky. Do služby sa táto dvojročná kríženkyňa belgického ovčiaka malinois a nemeckého ovčiaka vráti o niekoľko dní.

Vedeli ste o tom, že slovenská kynológia patrí medzi svetovú špičku?:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy