Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Problémy v onkologickom ústave pokračujú. Drucker tvrdo okomentoval vedenie ústavu
Zdielať na

Problémy v onkologickom ústave pokračujú. Drucker tvrdo okomentoval vedenie ústavu

BRATISLAVA / Národný onkologický úrad v Bratislave má vážne problémy. Kým Tomáš Drucker sa tvrdo vyjadril na adresu vedenia ústavu, nová ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská ho poprosila, aby deklaroval postoj lekárov.

Problémy v Národnom onkologickom ústave v Bratislave pokračujú. V zariadení je nedostatok zdravotníkov a predlžuje sa čakanie pacientov na operácie. O vzniknutej situácií sa v stredu hovorilo aj na Úrade vlády.

Celé to spustil status na sociálnej sieti od jedného z primárov, ktorý pracuje v tomto onkologickom ústave. Vo svojom statuse sa vyjadril, že situácia nie je celkom dobrá. V tom čase sa ale menilo aj kreslo ministra zdravotníctva. Tomáša Druckera nahradila vtedajšia štátna tajomníčka Andrea Kalavská. Obaja sa tak v stredu počas rokovania Úradu vlády k tejto vážnej situácií vyjadrili.

Tomáš Drucker popísal celú situáciu zo svojho pohľadu, pričom bol pomerne tvrdý na margo šéfa NOÚ Jozefa Valockého, ktorý je zároveň aj poslancom strany Smer v NR SR. "Z toho čo vidím, keď idete za hranu a neviete pracovať s ľuďmi, tak to nie je dobré. To znamená, že tá situácia, ktorá je dnes na NOÚ považujem za horšiu, ako keď prichádzal pán Valocký," vyjadril sa Drucker. Valocký kedysi pôsobil aj v zdravotníckom zariadení v Nitre, v ktorom boli taktiež problémy. 

Terajšia ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská sa k riaditeľovi ústavu vyjadrila nasledovne: "Ja nechcem rozprávať o zlyhaní niekoho. Poprosila som pána generálneho riaditeľa Valockého, aby mi deklaroval, že lekári, kľúčoví lekári, sú ochotní ďalej zotrvávať na vlastných pozíciách a ďalej pracovať pod týmto vedením onkologického ústavu." 

Pozrite si reportáž súvisiacu s článkom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy