Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Národný štadión rastie ako z vody. Niektoré novinky prekvapili
Zdielať na

Národný štadión rastie ako z vody. Niektoré novinky prekvapili

BRATISLAVA / Stavebné práce na Národnom futbalovom štadióne finišujú. Na kontrolnom dni to potvrdili aj kompetentní. A zároveň prezradili, že nový športový stánok s kapacitou 22 500 miest, ktorý by mal slúžiť aj na kultúrne a iné podujatia, bude výnimočný, pokiaľ ide o ekológiu.

Z naplánovanej investície 75 miliónov na Národný futbalový štadión má byť 50 na hrubú stavbu a zvyšných 25 na dodatočné vybavenie. Betónovacie práce na Národnom futbalovom štadióne už skončili. Na rad prichádza dokončenie ďalších zariadení a vybavenia, ktoré navyše štadión urobia výnimočným. Prevádzka Národného futbalového štadióna v Bratislave má zohľadňovať mároky na zniťovanie energetickej náročnosti. A to využívaním obnoviteľných zdrojov - viac ako 50 percent pri kúrení a vyše 70 percent pri chladení. Tým to ale nekončí."V komplexe štadióna sa bude splachovať úžitkovou vodou, čo je nóvum, ale je to krok dopredu čo sa týka ekológie," povedal Pavel Komorník, predseda predstavenstva Národný štadión a. s.

Tou najpodstatnejšou informáciou a nielen pre futbalových fanúšikov je tá, kedy bude štadión hotový. Podľa aktuálnych informácií práce pokračujú podľa nastavených termínov. A tak by malo byť všetko hotové do konca roku 2018. Onedlho sa začne opravovať aj Bajkalská ulica, na ktorej štadión sídli. 

Pozrite si súvisiacu archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy