Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Polícia prerušila trestné stíhanie v prípade nálezu tela v sude
Zdielať na

Polícia prerušila trestné stíhanie v prípade nálezu tela v sude

BRATISLAVA / Začiatkom minulého roka vytiahli rybári z Malého Dunaja otrasný nález. Oceľový sud, v ktorom bolo zabetónované ľudské telo. Polícii sa postupne podarilo vysekať časti tela a vyskladať približný profil obete. Napriek snahe do dnešného dňa nepoznajú meno mŕtveho, ani vraha. Polícia preto prerušila trestné stíhanie.

Minulý rok, 17. februára uzavreli policajti časť lesa, neďaleko Mosta pri Bratislave. Päť dní predtým rybári vytiahli z vody sud, ktorý bol takmer po vrch zabetónovaný. Netušili, čo ukrýva odpad, ktorý im pravidelne trhal vo vode lanko.

"Proste im to už nedalo a teraz vlastne ako išla dole voda, asi po pol roku zbadali, že niečo tam je. Začali to vyťahovať z vody. Vytiahli najprv ten trezor a ďalší chalan, čo pomáhal, potom padol do vody, zistil, že tam ešte niečo je. Tak na druhý deň dotiahli aj ten sud k brehu a ďalej neriešili," opisuje svedok. 

Z jeho útrob vysekali muža vo veku 20 až 30 rokov, vysoký bol približne 161 cm. Pravdepodobne mal čierne, krátke vlasy, čierne obočie a strnisko na tvári. Zuby mal zdravé, len s jednou amalgámovou plombou vľavo hore. "Zo záverov znaleckého posudku Ústavu súdneho lekárstva je zrejmé, že pre veľký počet premenných faktorov, ktoré významne vplývajú na posmrtný rozklad tela, presné a jednoznačné určenie posmrtného intervalu nie je možné v danom prípade určiť," povedal hovorca bratislavskej polície Martin Wäldl.

Na druhý deň vytiahali potápači z vody rôzne trezory, pokladníčky a doklady. Spojitosť nájdeného tela s dokladmi zatiaľ nebola v rámci vyšetrovania preukázaná. "Po vykonaní všetkých dostupných procesných úkonov bolo trestné stíhanie prerušené, pretože sa nepodarilo zistiť také skutočnosti, ktoré by oprávňovali vzniesť obvinenie určitej osobe," dodáva Wäldl. Napriek prerušeniu trestného stíhania kriminalisti z Národnej  kriminálnej agentúry naďalej pátrajú po totožnosti muža a jeho vrahovi.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy