Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Telo bezdomovca našli v kríkoch. Kamaráti hovoria, že veľa pil
Zdielať na

Telo bezdomovca našli v kríkoch. Kamaráti hovoria, že veľa pil

BRATISLAVA / Mŕtvy muž v kríkoch neďaleko Šancovej ulice. Takéto oznámenie preverovali nadránom bratislavskí policajti. Až pitva ukáže, či nepôjde o prvú obeť blížiacej sa zimy v hlavnom meste.

"Teraz som prišiel, oni mi oznámili, že on zomrel, my ho voláme Kačka," hovorí kamarát. Nebohý dlhé roky žil na ulici a miestni z okolia Šancovej ulice ho veľmi dobre poznali.

"On bol bezdomovec, spával všade," opisuje život 61-ročného Mariána na ulici jeho kamarát, ktorý s ním ale posledné dni nebol v kontakte. "Nevidel som ho asi 2 - 3 týždne," povedal. Mŕtve telo ležalo na matracoch pod stromom v parčíku, v tesnej blízkosti obytného domu na Palárikovej ulici a bolo prikryté niekoľkými vrstvami paplónov.

Miesto nálezu zdokumentoval kriminalistický technik. Neskôr telo prezrel aj ohliadajúci lekár. Predbežne vylúčil cudzie zavinenie alebo násilnú smrť.

"Zároveň bolo v tejto súvislosti nariadené vykonanie pitvy tela muža na zistenie jej presnej príčiny," informuje hovorca bratislavskej polície Michal Szeiff. Polícia vec vyšetruje ako usmrtenie. Nebohý nemal jednoduchý život, po prepustení z väzenia sa už nedokázal začleniť do spoločnosti. Jednou z príčin smrti, o ktorej sa otvorene hovorilo, bolo podchladenie. Bola by to tak prvá obeť nastávajúcej zimy v Bratislave. "Pil síce, dlhé roky prežil vonku," dodáva kamarát.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy