Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Na streche budovy sa objavujú ľudia, sú medzi nimi aj deti
Zdielať na

Na streche budovy sa objavujú ľudia, sú medzi nimi aj deti

BRATISLAVA / Čo by ste urobili, keby ste na streche opustenej výškovej budovy videli pohybovať sa deti? Presne takéto desivé momenty takmer denne zažívajú ľudia, ktorí bývajú v centre Bratislavy. Obrovská budova, z ktorej malo vyrásť nákupné centrum, sa zmenila na príbytok bezdomovcov a po jej streche neraz pobehujú aj deti.

Televízia JOJ má k dispozícii amatérske video, ktoré zachytáva strechu budovy a ľudí, ktorí po nej behajú. Žena, ktorá jeden z týchto záberov nakrútila hovorí, že takýto pohľad sa jej naskytá takmer denne. "Moja kamarátka mi hovorila, že sú tam deti, tak sme sa rozhorčovali, že čo tam robia na vrchu budovy," opisuje Barbora. 

Oplotenie na niektorých miestach v okolí spustošeného komplexu nie je dostatočne zabezpečené. Pravdepodobne tadiaľ sa deti do objektu dostali. Z pôvodne plánovaného najväčšieho nákupného komplexu na Slovensku je už niekoľko rokov miesto plné špiny, injekčných striekačiek, starého oblečenia a nábytku. Starosta o probléme vie. Pravidelne sa snaží kontaktovať majiteľa.

"Dostáva pokuty, na ktoré sa odvoláva a jeho posledná sms je taká, že citujem, Pán starosta, volajte majiteľovi nehnuteľnosti," hovorí Dušan Pekár, starosta Ružinova. Na liste vlastníctva už figuruje cyperská firma.  Vzhľadom na to, že ide o súkromný majetok, podľa starostu do objektu nechcú chodiť ani privolaní policajti.

Otázkou je, dokedy táto situácia potrvá. Len pred pol rokom sa stala v Michalovciach tragédia v komplexe nedostavaných bytoviek. Malé dievčatko spadlo z 8. poschodia ruiny bytovky. Na podlahe si Vaneska zrejme nevšimla menší otvor a stúpila do prázdna. Hoci jej lekári nedávali takmer žiadnu šancu na prežitie, pád malá bojovníčka prežila. Nešťastiu by sa dalo zabrániť. Aj tu bol totiž komplex nedostatočne ohradený.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy