Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Taxík drahší ako v Londýne. Za 3 minúty zaplatili 18 eur v Bratislave
Zdielať na

Taxík drahší ako v Londýne. Za 3 minúty zaplatili 18 eur v Bratislave

BRATISLAVA / Vziať si taxík z Hlavnej stanice v Bratislave si zjavne môže dovoliť len zámožný človek. Naposledy sa o tom presvedčil starší pár z New Yorku, ktorého trojminútová cesta taxíkom stála 18 eur.

Príbeh zverejnil na sociálnej sieti Ondrej Volek. Za takmer 20 hodín mal príspevok 1 700 zdieľaní a takmer dvesto komentárov. "Nie prvýkrát čo takéto niečo počujem. Hanba," píše jeden užívateľ. "Skvelá reklama. Taxikári na stanici sú podvodníci a zlodeji, ktorí vedia akurát tak šoférovať a oje**vať," pokračuje ďalší. 

Partneri nevedeli, že ulica, na ktorú sa majú dostaviť, je 5 minúť pešo. Po zastavení si taxikár za 3 minúty cesty vypýtal 18,10 eur, keď sa taxikára spýtali, ako to je možné, začal na nich kričať. "Stál som vedľa, keď som sa ich zastal, že to je príšerná suma, povedal: "Ty vy***aný ch*j, teba som neviezol, nestaraj sa!" Okrem toho im nechcel vydať z 20 eur a nedal im bloček.

Najhoršie je, že to je legálne, lebo ceny mal vypísané (min. jazdné 15 eur), ale popis iba v slovenčine a pred cestou im neoznámil dĺžku cesty. Sami si mysleli, že viac ako polhodinu. "Prosím všetkých, ak budete na stanici/letisku a uvidíte turistov, že chcú ísť na taxi, ktorý tam má stanovište, upozornite ich, zavolajte im taxi, ktorý poznáte, povedzte im, že v Bratislave funguje Uber alebo im poraďte s MHD," prosí Slovákov Ondrej. 

"Ja som takto z letiska zaviezla radšej autom starší manželský pár, s ktorým som letela z UK a mal objednaný taxík za 50€ od letiska do centra k nákupnému centru," píše Barbora.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy