Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Magistrát bojuje proti graffitom, stánky majú čistiť nájomcovia
Zdielať na

Magistrát bojuje proti graffitom, stánky majú čistiť nájomcovia

BRATISLAVA / Bratislavský magistrát sa rozhodol eliminovať výskyt graffitov na území mesta. Za to, aby na vyše 70 stánkoch v meste neboli čmáranice, zodpovedajú tí, čo si ich prenajímajú. Mnohým sa to nepáči a myslia si, že by to mali robiť pracovníci mesta, no na výber nemajú. Keď chcú v stánkoch predávať, musia graffiti zo stien čo najskôr odstrániť. Magistrát výhovorky neakceptuje.

Hlavné mesto sa rozhodlo aktívne riešiť problémy s graffitmi. Nájomcovia stánkov, ktoré si prenajímajú od magistrátu, ich musia udržiavať v čistom stave.

"Aby vyčistili svoje stánky, aby ich udržiavali čisté pod hrozbou vypovedania zmluvy a to z toho dôvodu, že záleží nám na tom, aby verejné priestory boli čisté bez graffitov," ozrejmuje hovorkyňa bratislavského magistrátu Ivana Skokanová.

Graffiti na stánkoch

Ide o vyše 70 stánkov na celom území mesta. Niektoré sú otvorené takmer celoročne. Nie všetkým predávajúcicm sa páči, že oni majú čistiť graffiti.

"Ja neviem, čo sa tu deje v noci. Sú tu bezdomovci, chodia ľudia z barov. Sa modlím, aby som ten stánok našiel v poriadku," hovorí jeden z nájomcov.

​Iným sa už stalo, že stánok aj vyčistili, no po pár dňoch bol opäť počmáraný. "My sme to vyčistili a niekto zasa zafarbil," potvrdzuje.

Obyvatelia mesta majú na čistenie graffitov rôzne názory.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy