Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Nevinná detská zábava. Kamene na trati prerušili dopravu
Zdielať na

Nevinná detská zábava. Kamene na trati prerušili dopravu

SENEC, BERNOLÁKOVO / Na trati medzi Sencom a Bernolákovom pobehovali v koľajisku deti a ukladali naň kamene. Včas ich spozoroval rušňovodič, ktorý zalarmoval policajtov.

Štyri vlaky meškali spolu 53 minút, a to pre bezpečnosť. Decká poukladali na trať kamene. Aby vlaky plné cestujúcich mohli daným úsekom bezpečne prejsť. museli kamene najprv odstrániť. Prvý vlak prechádzal po trati zníženou len 30 kilometrovou rýchlosťou. Plne obnovená doprava bez obmedzenia bola po sedemnástej hodine.

Železnice nevedú štatistiku takýchto prípadov, ale riešia ich takmer denne. Od hádzania kameňov do vlakov, cez vyliezanie na železničné vozne až ku kurióznym prípadom ako sú nárazy vlakov do snehuliakov. Väčšinu prípadov majú na svedomí maloleté osoby.

"V prípadoch prekážok v koľajisku dochádza často k poškodeniu hnacieho vozidla, najčastejšie pluhu, vzduchojemu, snímačov vlakového zabezpečovača," vymenováva hovorkyňa ŽSR Martina Pavlíková.

Podľa železníc účinné preventívne opatrenie v tomto prípade neexistuje. Preto už určitý čas monitorujú vybrané úseky tratí a staníc kamerovým systémom, s detekciou pohybu v koľajisku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy