Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Inšpekcia vyšetruje brutálny zákrok policajta na onkologického pacienta
Zdielať na

Inšpekcia vyšetruje brutálny zákrok policajta na onkologického pacienta

BRATISLAVA / Policajt v Bratislave mal brutálne zaútočiť na vodiča s onkologickým ochorením krátko potom, ako sa dopustil dopravného priestupku. Po údajnom kopanci od policajta, má šofér zlomené zuby a stehy na tvári.

Nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých a mladistvých. 

Celý incident sa podľa napadnutého Richarda stal v noci zo soboty na nedeľu, pod Mostom SNP v Bratislave. Richard si chcel preparkovať svoje auto, pretože sa obával, že by mu ho mohli poškodiť opití mladíci, ktorí sa tam v okolí pohybovali. 

"Išiel som okolo hliadky. Prešiel som a päť metrov od nich som mal zaparkované auto," hovorí Richard. Na mieste je dopravná značka, zákaz prejazdu. Richard mal auto zaparkované až za značkou. "Príslušník, s ktorým som mal neskôr konflikt sa ma opýtal, či som slepý, či nevidím dopravné značky," opisuje Richard. 

Richard trval na tom, že miestom neprechádzal, ale mal auto zaparkované na mieste. Žiadal tento fakt zapísať aj do záznamu. "Potom mi ponúkol, že či som ochotný dychovú skúšku. Povedal som, že samozrejme. Vystúpil som z auta a dal mi fúkať. Pár fúkaní sme absolvovali tým, že dreger vyhodnotil error (chybu). Rozčúlil sa, ze ja podvádzam a že určite zastavujem dych," opisuje dychovú skúšku Richard. 

Richard to odmietol a požiadal o druhý dreger od ďalšej hliadky, ktorá sa na mieste pristavila. "Keď sa to zopakovalo, tak ostatní povedali, že je to v poriadku, že nech sa rozdýcham a vyskúšame to ešte raz," opisuje Richard. Podľa jeho slov do toho vstúpil policajt, ktorý ho zastavil a povedal druhému: "Buď ticho, nestaraj sa, on je môj."

Na krvné testy do nemocnice

Napriek niekoľkým pokusom sa mu nepodarilo vykonať dychovú skúšku. "Opýtali sa ma, či je niečo, čo mi môže brániť. Povedal som, že som onkologický pacient, ale na pľúca to nemá vplyv. Následne som povedal, že keď je takýto problém, môžeme ísť na krvné testy. Že sa tomu nebránim," hovorí Richard.

Policajti vodiča zobrali do auta a vybrali sa s ním do najbližšej nemocnice. Podľa Richarda policajt porušil niekoľko predpisov a bol stále nervóznejší. Richard sa snažil zatelefonovať svojej právničke, v nemocnici ale nemal signál. V sprievode druhého policajta išiel pred nemocnicu. 

TV JOJ

​Lekárka vynadala policajtom

Richard tvrdí, že policajt ho napadol po tom, ako mu nechcel odovzdať mobilný telefón. "Dal mi kopačku, že tu máš a vyrazil mi predné zuby. Zaliala ma krv, bradu a pery som mal rozrazené," hovorí Richard. 

Po incidente išli na odber krvi do ambulancie, kde Richarda ošetrila lekárka. "Vynadala im, že či ma museli takto doriadiť, keď idem dobrovoľne na odber krvi," dodáva Richard. Po odbere a ošetrení sa podľa neho policajti vodičovi vyhrážal. "Ešte mi stihol povedať, že veď ty uvidíš, že čo ti nájdeme," dodáva Richard. 

Prípad prešetruje ministerstvo vnútra

Policajti vodiča previezli z nemocnice do cely policajného zaistenia, odkiaľ ho prepustili až na druhý deň na poludnie. Prípad rieši už ministerstvo vnútra. "Vyšetrovateľ ministerstva vnútra začal trestné stíhanie vo veci trestného činu, zneužitia právomoci verejného činiteľa. V súčasnej dobre prebiehajú procesné úkony," uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy