Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Študenti stáli pred internátmi v radoch. Prešli za hodinu dva metre
Zdielať na

Študenti stáli pred internátmi v radoch. Prešli za hodinu dva metre

BRATISLAVA / Vysokoškolské mestečko v bratislavskej Mlynskej doline v stredu zažilo nápor študentov. Väčšina z nich sa prišla po prázdninch ubytovať, a preto sa tvorili na ubytovacom oddelení niekoľkohodinové rady.

"Za hodinu som sa posunul meter," hovorí vysokoškolák Peter. Rady sa v Mlynskej doline na internáty tvorili od 7:00. K zlepšeniu prišlo až okolo 14tej popoludní. 

"Dnes sa musíme všetci na intráku odubytovať/ubytovať a podobne. No a keďže intrák to má všetko super vymyslené, pozrite sa, aké pekné dlhé rady sa od skorého rána tvoria. Chudáci študenti stoja niekoľko hodín na tom slnku. Samozrejme, tetušky na ubytku sú "milučké" a "ochotné", ako vždy," napísala čitateľka. 

Na nálade študentom nepridalo ani to, že museli čakať na slnku, väčšina z nich už pôsobila rezignovane. Iní sa na dlhé čakanie vyzbrojili nielen trpezlivosťou ale aj stoličkami a humorom. "Pohoda čakáme. Je to tu express, veľká pohodička," sarkasticky poznamenali školáci.

Na základe očakávaného náporu boli do vybavovania študentov zapojení všetci pracovníci. Podľa študentov to však nestačilo.

Občerstvenie, zdravotníci

"Tento rok vyšlo vysokoškolské mesto študentom v ústrety a predĺžilo možnosť bývať na internátoch až do 31.8.2016. V minulosti sa muselo ukončiť ubytovanie už okolo 25.8. a museli sa odsťahovávať. Týmto krokom tak VM Ľ.Štúra Mlyny vytvorilo priestor nielen pre kmeňových zákazníkov ale aj pre študentov z iných internátov, kde letné ubytovanie končilo skôr, a preto museli svoj internát opúšťať a znovu sa na ne nasťahovávať," povedal hovorca vysokoškolského mesta Peter Šagát.

Študentom poskytli internáty počas čakania občerstvenie a k dispozícii bol aj zdravotník. Pracovníci sú k dispozícii až do vybavenia posledného žiadateľa, a to i počas sviatkov.

"Do budúcnosti je plánované zavedenie elektronického systému, ktorý v súčasnosti funguje pre študentov počas roka, avšak zatiaľ ho nebolo možné aplikovať vzhľadom na fakt, že počas letných prázdnin sú na internátoch ubytovaní vo veľkej miere turisti neštudenti," dodal Šagát.

dark_girl

Súvisiace články

Najčítanejšie správy