Zatiahnuté
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
List od Figeľa. KDH sa stáva lídrom pravice
Zdielať na

List od Figeľa. KDH sa stáva lídrom pravice

KDH sa podľa predsedu Jána Figeľa stáva lídrom pravice. Ako napísal kandidátom hnutia v liste, prieskumy opätovne potvrdzujú nárast preferencií strany. „Som Vám vďačný za Vaše odhodlanie pomôcť Slovensku,“ uviedol.

"S radosťou pozorujem, ako naše spoločné nasadenie prináša ovocie,“ napísal predseda KDH.

Figeľ upozornil, že kresťanskí demokrati veria v rodinu, spravodlivosť a solidaritu. Ich prioritou je tvorba pracovných miest, ako základný predpoklad lepšej životnej úrovne.

Útok na Smer

„Tieto voľby ponúkajú výber medzi socialistickou politikou Smeru, ktorá vedie k zadlžovaniu a ku krachu gréckeho typu, a našou cestou zodpovednej slobody, ktorá vedie k rastu zamestnanosti a k ekonomickej prosperite,“ napísal Figeľ s tým, že do volieb zostáva päť týždňov a KDH čaká ešte veľa práce. „Som však presvedčený, že aj s Vaším nasadením, tímovosťou a profesionalitou budeme získavať ďalšiu rastúcu podporu,“ dodal.

Dzurinda padá nadol

Podľa prieskumu agentúry Polis, ktorý v utorok večer zverejnila televízia TA3, by Smer-SD získal v parlamentných voľbách 41,5-percentnú podporu voličov, čo by mu zabezpečilo nadpolovičnú väčšinu poslaneckých kresiel v Národnej rade.

Na druhom mieste by skončilo KDH so ziskom jedenástich percent, ktoré by znamenali pre hnutie 20 poslancov. So ziskom 7,7 percenta by sa do parlamentu dostali SDKÚ-DS a Most-Híd. POZRI SEM.

Na voľbách by sa podľa prieskumu zúčastnilo 48 percent voličov. Viac ako štvrtina z nich nie je rozhodnutá, komu my odovzdala svoj hlas.

Časť hnutia ťahá k Ficovi

Kresťanskodemokratické hnutie vládlo s inými komunistami, ako je Robert Fico. V debate s vysokoškolákmi to vyhlásil expredseda hnutia Pavol Hrušovský. Spomenul Pavla Koncoša, Ľubomíra Fogaša, či Petra Weissa.

KDH s nimi vládlo, aby nedali Slovensko Vladimírovi Mečiarovi. Zdôraznil, že KDH nie je za kompromisy, ale politika je umenie kompromisy prijímať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy