Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Ďalšia absurdnosť z parlamentu! Staré poslanecké preukazy na pamiatku
Zdielať na

Ďalšia absurdnosť z parlamentu! Staré poslanecké preukazy na pamiatku

V utorok sme vám priniesli informáciu o tom, že exposlanec Pál Csáky použil svoj preukaz pri policajnej kontrole.

Informácie z polície Csáky poprel a tvrdil, že riadne zaplatil pokutu vo výške 60 €. Prípad sa odohral podľa našich zistení v pondelok (24. 1. 2012) popoludní na jednej z frekventovaných križovatiek v Bratislave, konkrétnejšie v smere do Ivanky pri Dunaji. Viac si prečítate TU. 

Poslanci majú preukaz vrátiť

Keď sa poslancom národnej rady skončí mandát, mali by svoj poslanecký preukaz vrátiť v tejto budove. Ak však prejavia záujem, môžu si ho nechať na pamiatku. Niektorí z bývalých poslancov sa rozhodli pre túto možnosť. "Ak sa dobre pamätám, tak ten prvý, z prvého volebného obdobia som si odložil na pamiatku, ale neviem, kde ho mám. Ale nikdy ho nepoužívam a nezneužil som ho nikdy," uviedol exposlanec Milan Urbáni.

Sú tu potom takí niekdajší poslanci, ktorí po odchode z parlamentu zanechali v budove všetko. Monika Flašíková-Beňová pri odchode do Európskeho parlamentu odovzdala všetko. "Keď som z  NR SR odchádzala do Európskeho parlamentu, v roku 2004, odovzdala som všetky náležitosti, vrátane kartičky do parkovacích priestorov národnej rady aj vrátane poslaneckého preukazu," dodala europoslankyňa.

Nezneužívajú sa ľahko

Na poslaneckých preukazoch je vyznačená doba platnosti a tak sa nezneužívajú ľahko. Ich vymáhanie od exposlancov by teda bolo pravdepodobne zbytočne drahé. "Skôr vieme o prípadoch, kedy poslanci zneužívajú svoje platné poslanecké preukazy na to, aby nemuseli zaplatiť pokuty a zneužívajú svoju priestupkovú imunitu," uviedla Zuzana Wienk z Aliancie Fair-play.

TV JOJ/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy