Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Lipšic je blázon, myslí si Dzurinda. Strana šéfa obhajuje
Zdielať na

Lipšic je blázon, myslí si Dzurinda. Strana šéfa obhajuje

Kauza Gorila začína mať miestami i lekársky rozmer! Po tom, ako minister vnútra potvrdil, že akcia tajnej služby s názvom Gorila skutočne existovala a že expremiér Dzurinda o nej vedel, predseda SDKÚ ihneď určil Danielovi Lipšicovi psychiatrickú diagnózu - blázon. Podľa ministra vnútra ale práve tento dokument znamená vo vyšetrovaní prelom.

"Pán Lipšic sa zbláznil. Pán Lipšic sa načisto zbláznil... Je nekonečne trápny... Úplne sa zbláznil?" Tak tieto vyhlásenia asi šesťkrát zopakované z úst Mikuláša Dzurindu si pamätá asi každý z vás. Niektorým sa nepáči, že v kauze Gorila Dzurinda vyskočil práve s touto "diagnózou", iným, že minister vnútra zrejme vyšetrovanie zneužíva na predvolebný účel. Čo na to ich kolegovia?

Dzurinda bol len nahnevaný

"Minister vnútra Daniel Lipšic má moju podporu. A aké sú reakcie koaličných či iných partnerov, považujem za súčasť obrazu, v ktorom sa Slovensko nachádza," tvrdí Ján Figeľ blahosklonne.

"Áno, bol nahnevaný. Zjavne bol nahnevaný, ja viem, kedy to bolo. Boli sme v Michalovciach na mítingu, sedeli sme a on prišiel z vlaku, ktorý meškal, a oslovili ho s tým. Nahneval sa jednoducho preto, lebo pán minister Lipšic zneužíva túto kauzu na politické účely... Cítim zo strany ministra vnútra aj istú snahu zakryť vlastné zlyhanie. Pretože rok a pol sa to mohlo vyšetrovať. A aj istú snahu politicky zneužiť túto kauzu," povedal Ivan Mikloš z SDKÚ-DS.

Lipšic zneužíva tému Gorila

"Na jednej strane tvrdí áno, ja som za, nech sa to vyšetrí poctivo. Ja sa pýtam, ako je možné uveriť slovám Mikuláša Dzurindu, ak na strane druhej nadáva ministrovi vnútra do bláznov," pýta sa zase Jozef Kollár, podpredseda SaS.

"Lipšic určite zneužíva túto tému na predvolebný účel. A je zrejmé, že bol ministrom vnútra od júla 2011, takže mohol v tejto veci konať," mieni Robert Fico.

SITA/Marián Peiger

Súvisiace články

Najčítanejšie správy