Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
KDH chce voľno v nedeľu. Pre všetkých
Zdielať na

KDH chce voľno v nedeľu. Pre všetkých

Strana KDH sa bude snažiť po parlamentných voľbách presadiť princíp "nedeľa pre každého“. Znamenalo by to v pracovnoprávnej legislatíve rozšíriť počet dní, počas ktorých nebude možné nariadiť prácu, a to o všetky štátom uznané sviatky, vrátane nedieľ.

"Chceme, aby nedeľa bola dňom voľna pre každého,“ povedal podpredseda KDH Július Brocka. Voľnú nedeľu by mala zabezpečiť novela Zákonníka práce.

Súčasťou kultúrneho spôsobu života v Európe je podľa Brocku voľná nedeľa bez práce. "Voľná nedeľa má veľký význam nielen pre zdravie pracujúcich, ale aj pre život rodín s deťmi,“ zdôraznil Brocka, pretože výrazne prispieva k zosúladeniu pracovného a rodinného života aj tým, že zvyšuje sociálnu ochranu zamestnaných a zároveň im umožňuje plniť si svoje rodinné a rodičovské funkcie.

Rešpektovanie rodiny

Starostlivosť o deti a výchova vo funkčnej  rodine je podľa Brocku základom prenosu mravných hodnôt, a teda základom pokoja, rozvoja a blahobytu spoločnosti. "Štát je povinný spoločenstvo rodiny rešpektovať, chrániť a podporovať,“ dodal.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy