Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Pomýlili si lis na šunku s jadrovým materiálom...
Zdielať na

Pomýlili si lis na šunku s jadrovým materiálom...

Vo štvrtok dopalili slovenskí a českí policajti údajných priekupníkov s rádioaktívnym materiálom. Starší muži z organizovanej skupiny dôchodcov však žiadny rádioaktívny materiál nemali...

Polícia úspešne odhalila a rozbila organizovaných kšeftárov s jadrovým materiálom. V kontajneroch sa mali ukrývať rádioaktívne žiariče. Nachádzal sa v nich však iba obyčajný lis na výrobu domácej šunky.

Jadrový materiál alebo lis na šunku?

Aj tento dôkaz je podľa obhajcu jedného zo zadržaných dôchodcov to, s čím chce polícia a prokuratúra dokázať obchodovanie s jadrovým odpadom šiestim Slovákom a jednému Čechovi.

Na tzv. klub dôchodcov, ktorí medzi sebou len nevinne komunikovali cez internet, sa napojili policajti, keď pri sledovaní internetu zistili, že sa starší muži bavia o céziu alebo stronciu.

Podľa polície sú dôkazy kvalitné

Takmer okamžite sa dôchodcom ohlásili dvaja policajní agenti ako potencionálni kupci. Akcia vyvrcholila tajným stretnútím, kde mali zrealizovať pol miliónový keft s jadrovým odpadom. Polícia tieto slová obhajcu jedného zo zatknutých pánov nekomentuje a trvá na tom, že dôkazy majú kvalitné.

Spišiak tlačovka, lis na výrobu šukny, rádioaktívny materiál

TV JOJ

Súvisiace články