Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
ZÁZNAM: Kukláči sa zlanili k piťovcom, tí im chceli ujsť
Zdielať na

ZÁZNAM: Kukláči sa zlanili k piťovcom, tí im chceli ujsť

V Bratislave zasahovali policajti z vrtuľníka. Začala sa akcia Eden proti skupine bratislavského podsvetia známej pod menom piťovci. Juraja O. allias Piťa odviezli v putách na policajnom aute. Minister vnútra Daniel Lipšic povedal, že to bola najväčšia policajná akcia od vzniku republiky.

"Do akcie bolo zapojených 350 policajtov, 20 osôb zadržali a 23 obvnili," povedal minister vnútra Daniel Lipšic. Podotkol, že viacerí obvinení sa pokúšali ujsť, no nepodarilo sa im to. "Napriek tomu, že sa viacerí obvinení pokúšali utiecť pri zásahu, tak sa podarilo zadržať všetkých, o ktorých mali orgány činné v trestnom konaní záujem,"  povedal Lipšic.

Informácie o pripravovanom zásahu neunikli

Smerom k podsvetiu nemali uniknúť podľa jeho slov žiadne informácie."Táto akcia sa pripravovala dlhodobejšie a to, že neunikli absolútne žiadne informácie smerom k zločineckej skupine, považujem za nevyhnutný predpoklad dnešného úspechu," zdôraznil minister.

Zásah policajtov sa začal v utorok približne o 4:30. Príslušníci policajnej zásahovej jednotky vtrhli do dvoru rodinného domu v bratislavskom Lamači, v ktorom býva Juraj O. alias Piťo. Bolo počuť explózie výbušiek s dymom. Policajti sa medzi sebou do vysielačiek dorozumievali krycími menami Eden. Podľa informácií Nového času ho mali obviniť z nedovoleného ozbrojovania.

Do domu vtrhli cez okno detskej izby

Polícia celú akciu pripravovala údajne dlhšie. Z domu Juraja O. odišli kukláči približne o 11 predpoludním. Okolo domu je vraj množstvo odpadu, po zemi sa váľa rozbité sklo. Kukláči mali do domu vtrhnúť cez okno izby, v ktorej spalo dvojročné dievčatko.

"V noci sme sa zobudili na veľký hukot. Nad domom piťovcov krúžil vrtuľník, chvíľku stál na mieste a potom odletel smerom na Devínsku Kobylu," povedala pre televíziu JOJ jedna z obyvateliek Lamača.

Ďalšie dva policajné zásahy

Policajti súčasne zasiahli na ďalších miestach Bratislavy. Z domu už zobrali dvoch členov skupiny, ktorí sú tiež na zoznamoch piťovcov. Polícia zásah momentálne nechce komentovať.

"Piťo" na tzv. mafiánskych zoznamoch

V zoznamoch silných skupín bratislavského podsvetia, ktoré nedávno unikli z polície, je v skupine piťovcov 44 mien. Nechýba tam ani Juraj O. (35), alias Piťo, podľa ktorého skupina dostala meno, píše čas.sk.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy